Gammel kjenning til topps på Radisson Blu Hotel Ålesund

Britt Skjong, direktør, Radisson Blu Hotel Ålesund. Foto fra Rezidor Hotel Group
Britt Skjong, direktør, Radisson Blu Hotel Ålesund. Foto fra Rezidor Hotel Group

Britt Skjong (42) er ansatt som ny direktør på Radisson Blu Hotel Ålesund, skriver Rezidor Hotel Group i en pressemelding.

Skjong kommer fra stillingen som Financial Controller i Marine Harvest Norway AS, men er slett ikke ukjent med Radisson Blu Hotel Ålesund. Tvert om jobbet hun der fra 2000 til 2007, og er dermed tilbake på gamle trakter.

Hotellet har 131 rom, i lys, skandinavisk design, og har en særdeles sjarmerende beliggenhet, på bryggekanten i Ålesund, heter det videre i pressemeldingen.

Med seg i bagasjen, har Skjong bransjeerfaring som strekker seg tilbake til 1994.

– Jeg er både stolt og glad over å være tilbake, og ser frem til utfordringen å lede hotellet på rett spor, inn i fremtiden. Det er fremdeles vinter, men mottagelsen jeg har fått av de ansatte etter oppstart, varmer virkelig. Både Ålesund og denne fantastiske hotellperlen har alltid hatt en spesiell plass i hjertet mitt, sier hun.

Et OL som ga mersmak

Britt Skjong startet karrieren i hotell- og restaurantbransjen under OL på Lillehammer. Arbeidet ga mersmak, og like etter fikk hun plass i Radisson Blus ledertrenings-program, ved Radisson Caledonien Hotel i Kristiansand, hvor hun var i nesten to år. I 1996 etablerte Skjong og en forretningspartner eget selskap i Ålesund, og sammen drev de Let’s eat Deli i fire år.

I år 2000 ble Skjong ansatt ved Radisson Blu Hotel Ålesund, som konferansesjef, og deretter som controller. De fire siste årene har hun jobbet hos Marine Harvest Norway AS, som Financial Controller, med ansvar for Region Vest.

Av utdannelsesbakgrunn har hun en Bachelor of Science-grad i Hotel Management fra Golden Gate University i California, og er også utdannet på Masternivå innen NLP-coaching.

– Britt Skjong er en ressurssterk og dyktig person, som vi er meget fornøyde over å ha vunnet tilbake. Jeg har store forventninger, og ser frem til å følge resultatene hennes, sier Per Paulsen, District Director i Carlson Rezidor Hotel Group.