Sveinung Rotevatn vil endre alkoholloven

Unge Venstre-leder Sveinung Rotevatn. Foto fra Unge Venstre
Unge Venstre-leder Sveinung Rotevatn. Foto fra Unge Venstre

– Måten alkoholloven er utformet og blir forvaltet på, er med på å skape utrygge arbeidsplasser i hotell- og serveringsnæringen. Alkoholloven er også til hinder for etablering og investeringer rundt omkring i norske småkommuner, sier leder i Unge Venstre og stortingskandidat Sveinung Rotevatn, i en pressemelding.

Rotevatn mener Venstre bør vurdere justeringer i alkoholloven, for å gi reiselivsnæringen mer rettferdige rammevilkår.  I dag sier alkoholloven blant annet at man maksimalt kan få skjenkebevilling i fire år, og den blir automatisk trukket tilbake 30. juni, året etter kommune- og fylkestingsvalget. En skjenkebevilling kan når som helst inndras, som følge av brudd på alkoholloven.

Direktør i NHO Reiseliv, Kristin Gyldenskog, er glad for initiativet fra Rotevatn.

– Har man først fått skjenkebevilling, og man ikke bryter alkohollovens bestemmelser, er det lite hensiktsmessig at man må søke på nytt hvert fjerde år. Dette er lite næringsvennlig, og svært byråkratisk. Fireårsregelen bør derfor fjernes, mener hun.

Rotevatn mener også at fireårsregelen er med på å skape usikre arbeidsvilkår for ansatte i hotell- og serveringsnæringen:

– Man vet at det er tilnærmet umulig for et hotell eller en restaurant å overleve uten skjenkebevilling. Dermed skaper fireårsregelen en usikker situasjon for de ansatte, og innebærer i realiteten at ansatte i hotell- og serveringsnæringen er ansatt på åremål, utdyper han, og avslutter med:

– Reiselivet er en viktig næring, og jeg vil at Venstre skal være med å skape best mulige rammer for denne næringen.