Ukens navn: Laila Aarstrand

Laila Aarstrand. Hotelldirektør, Støtvig Hotel

Laila Aarstrand

Hotelldirektør

Støtvig Hotel

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Syv måneder før hotellåpning, består min arbeidsdag, som hotelldirektør, i dag av visninger, salg, markedsarbeid, destinasjonsutvikling, rekrutering, samt å bygge et godt renommé. Jeg må kunne identifisere meg med produktet, og skape en arena for kommende medarbeidere, som skal løftes og utvikles. Jeg tenker at innovasjon og utvikling er viktig i min rolle, hver dag. Vi lever av kundene, så å bygge opp en organisasjon som er dynamisk, som kan salg, som jobber effektivt på tvers av avdelinger er første prioritet. Mitt mål er å kunne lede etter mine lederstjerner, TTT: gi Tillit, Trygghet, og å være Tilgjengelig.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Det beste ved jobben min, er at jeg har en dynamisk hverdag, får se medarbeidere som lykkes, og får være en del av et utviklende team, som leverer 100 prosent, og som er trygge. Det er det beste ved jobben!

– Har du noen du har sett opp til?

– Jeg har sett opp til flere personer, gjennom mine år i arbeidslivet. Men det er spesielt én leder som har gitt meg vekst og støtte: Andre Schreiner, som er kjededirektør i NCH.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Foreløpig er det ingen tradisjoner, med meg som eneste ansatt, men et eksempel på en tradisjon jeg vil ta med fra tidligere jobb som leder, er at alle medarbeidere skal få en hilsen når de fyller år. Det kan være en SMS eller et håndskrevet kort. Dette er en rutine det er lett å gjennomføre, og så utrolig viktig.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Jeg har vært medlem av HSMAI, gjennom ulike reiselivsbedrifter, siden 2003.

– Hva syns du er det beste ved HSMAI?

– HSMAI er en profesjonell møteplass og arena for oss i reislivsbransjen.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– En perfekt helg er å være med familien. Jeg er gift med Lasse, har to gutter; én på 17 og én på 14, Mikkel og Julius. Den perfekte helgen innebærer å kunne nyte late fridager, med en blanding av god mat og gode opplevelser. Vi reiser en del, men vi kan kose oss like mye ved havet, hjemme i Drøbak. Eller ta en tur inn til hovedstaden.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Som statsminister hadde jeg lagt større vekt på tilrettelegging av økt turisme til Norge, for eksempel ved å legge til rette for turisme utenfor pressområder, i mye større grad enn tilfellet er i dag.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «Mulighetene».

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Den går til Marbella, en privat jentetur, en helg i mai.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Min hobby er golf, som er en god arena for å koble ut en hektisk hverdag.