Vestnorsk eiendomspris til Myrkdalen Hotel

Myrkdalen Hotel på Voss. Foto fra Voss fjellandsby

Det eneste det var nok av i Myrkdalen, var snø. Så satset modige investorer på å utvikle en av Norges beste skidestinasjoner. Siste tilskudd i destinasjonsutviklingen, er Myrkdalen Hotel, som torsdag ble tildelt årets Eiendomspris, ifølge en pressemelding fra Voss fjellandsby.

Eiendomsprisen er en lokal pris, som deles ut av bergensforetakene Stadsporten, Thommessen, Kyte næringsmegling, Bergens Tidende, og Nordeas avdeling i byen.

BI Bergen og Hotell Havnekontoret er begge blitt tildelt Eiendomsprisen, for «sin innsats for å skape, utvikle og formidle gode næringseiendomsprosjekter på Vestlandet». Torsdag gikk årets pris til Myrkdalen Hotel, som åpnet i november 2012, og ligger plassert kun ett stavtak fra skibakken. Med 112 rom, 350 senger, konferansesenter, barer og restauranter, har gjestene i Myrkdalen fått et helt nytt tilbud denne vinteren.

– Det er blitt beskrevet som en av landets tøffeste satsinger, og ett av verdens beste i sin kategori. Årets Eiendomspris 2013 går til Myrkdalen Hotel, sa Frode Hoff under eiendomsseminaret til Kyte, Thommessen, Stadsporten og Nordea i Bergen på torsdag. Prisen går til et eiendomsprosjekt som utmerker seg positivt, både i forbindelse med arkitektur, men også i sammenheng med at utvikler har tatt fremtidsrettede valg.

Administrasjonen og styret til Voss Fjellandsby deltok på utdelingen, og var strålende fornøyd med tildelingen. Teksten fortsetter under bildet.

Eiendomsdirektør Nils Akselberg og Elin Bolann, administrerende direktør i Voss Fjellandsby AS, med Eiendomsprisen 2013. Foto fra Voss fjellandsby
Eiendomsdirektør Nils Akselberg og Elin Bolann, administrerende direktør i Voss Fjellandsby AS, med Eiendomsprisen 2013. Foto fra Voss fjellandsby

– Med hotellet går vi fra å være en hytteby, til å bli en destinasjon. Vi har et styre som evner å tenke langsiktig, og som har vært villig til å tenke kvalitet i alle ledd. Det er én av grunnene til at vi har lykkes, sa administrerende direktør i Voss Fjellandsby AS Elin Bolann under utdelingen. Hun ville imidlertid trekke frem én person som en av de viktigste faktorene for hotellets suksess:

– Eiendomsdirektør Nils Akselberg har vært en enorm drivkraft for prosjektet, sa Bolann.

For Akselberg selv traff prisen og begrunnelsen midt i hjerteroten.

– Jeg ser prisen som et tydelig bevis på at hotellet er blitt lagt merke til, etter kun et halvt år med drift. Begrunnelsen fra juryen viser at vi har truffet blink med målsettingen for prosjektet. Dette er rett og slett en faglig tilbakemelding som vi setter svært høyt!

Myrkdalen Hotel er for øvrig tegnet av arkitektkontoret Jarmund/Vigsnæs AS.

Toppfoto: Myrkdalen Hotel på Voss. Foto fra Voss fjellandsby