Bytter navn til Rica Ørnen Hotel

Rica Ørnen Hotel i Bergen, i midten av mars 2013. Fotograf: Jarle Petterson

Ett år før åpningen av det som blir Bergen sentrums største hotell, skifter Rica Hotels navn på sitt nye flaggskip. Det nye navnet er oppkalt etter Ørnen margarinfabrikk, som tidligere lå på tomten, skriver hotellkjeden i en pressemelding.

– Når vi nå velger å endre navn, er det først og fremst fordi vi ønsker å styrke hotellets tilknytning til stedet og historien som ligger bak, Ørnen Margarinfabrikk, som tidligere lå på tomten. På folkemunne har prosjektet blitt kalt Ørnen. Det har festet seg blant folk og i markedet, og derfor var det helt naturlig å endre navn til Rica Ørnen Hotel, forteller Fredrik Utheim, konsernsjef i Rica Hotels.

Hotellprosjektet har til nå blitt kalt Rica Park Hotel, Bergen. For å ta vare på historien til tomten, og det folk forbinder med området, var et navnebytte naturlig for hotellkjeden.

– Det er ett år til vi åpner dørene på Bergen sentrums største hotell. Skulle vi endre navn, måtte det skje nå, sier Utheim.

Menneskene, maten, møtene

Rica Ørnen Hotel blir byens største hotell, og en av de høyeste bygningene i Bergen. I hotellets toppetasje, 13. etasje, bygges en restaurant, og byens eneste skybar. I 13. etasje bygges det også moderne møterom, for dem som vil avholde møter i høyden.

– Det er naturlig å la gjestene våre få nyte godt av hotellets høyde. I byens eneste skybar vil gjestene få panoramautsikt over byen, fjellene og øyene utenfor, forteller hotelldirektør Sølvi Solmunde ved Rica Ørnen Hotel, Bergen.

– Vi ønsker å tilby våre gjester, både de reisende og bergenserne, et sted hvor de kan nyte utsøkt mat, fantastisk utsikt og et pulserende miljø, legger hun til.

Hovedrestauranten i hotellets andre etasje, vil ha omkring 350 sitteplasser, i tillegg til en lobbyrestaurant. Hotelldirektøren forteller at de kommer til å legge spesielt vekt på menneskene, maten og møtene ved det nye hotellet.

– Vi er lidenskapelig opptatt av at våre gjester skal spise godt når de er på besøk hos oss. For å gi gjestene våre de aller beste matopplevelsene, kommer vi til å tilby den velsmakende frokostmenyen, som Rica Hotels er så kjent for, i tillegg energirik pausemat og moderne middagsmenyer, sier Solmunde.

Hotellet vil ha flere serveringssteder rettet både mot Bergens innbyggere og hotellets gjester. I tillegg kommer hotellet til å tilby et stort uteareal i 9. etasje.

Stor interesse

Som byens største hotell, blir Rica Ørnen Hotel en viktig arbeidsgiver for 150 personer i ulike stillinger.

– Rekrutteringen starter rett etter sommerferien, men vi har allerede merket stor pågang fra personer som ønsker å jobbe ved hotellet. Det er veldig gledelig at så mange ser på Rica Hotels som en attraktiv arbeidsplass. Vi ser etter medarbeidere som har et genuint ønske om å gi gjestene våre de aller beste hotellopplevelsene, forteller Sølvi.

Foto: Rica Ørnen Hotel i Bergen, i midten av mars 2013. Fotograf: Jarle Petterson