Rica Elgstua Hotel har åpnet dørene

Inngang med flagg - Rica Elgstua

Her sover du godt – trygt voktet av skogens konge

Rica Elgstua Hotel åpnet lørdag 1. juni. Hotellet er bygget i tilknytning til tradisjonsrike Elgstua på Elverum – Norges mest kjente elgrestaurant. Her sover du bokstavelig talt blant skogens konge.Åpning Rica Elgstua - fv Hellwege Tømte og Hanstad

Lørdag 1. juni tok helt nye Rica Elgstua Hotel i mot de første gjestene. Reiselivsdirektør i Innovasjon Norge og elverumsing, Per
Arne Tuftin, sto for den offisielle åpningen sammen med Elverums-ordfører Erik Hanstad, adm. dir.John Tømte og Elgstuas første eier, Berit Hellwege. Sistnevnte fikk det ærefulle oppdraget med å kutte båndet.

Inspirert av norsk natur Hedmarks mest moderne konferansehotell er bygget i tilknytning til tradisjonsrike Elgstua, og det splitter nye hotellet vet definitivt hvor dets røtter kommer fra. Skogens konge er en rød tråd både i restauranten og hotellet. Elgen er også på plass både i «egen person» utenfor inngangsdøren, i menyen og i navnene. Her handler det meste om elg og jakt. Du kan blant annet spise i Restaurant Jaktlaget, ta en øl i Jeger’n Bar, ha møte i «Elgoksen» eller ta en treningsøkt i «Elgtråkket».

–Men tro ikke at hotellet er traust av den grunn, sier hotelldirektør Nina Bogerud Caspari. Hotellets design og interiør har hentet inspirasjon fra norsk natur, og takket være nytenkning og moderne løsninger samt friske farger, er det 110 flotte gjesterom som nå står klare. Det er gjennom hele hotellet stilt høye krav til funksjonalitet, universell utforming og miljøsertifisering. Topp moderne konferansefasiliteter med fleksible møterom huser inntil 200 deltagere.

Gode matopplevelser
–Elgstua er nok som en institusjon å regne langs norske landeveier og spesielt da blant reisende mellom Oslo og Trondheim via Østerdalen samt på vei til Trysil og Kongsvinger, sier Caspari.

Senest i mars 2013 ga VG Elgstua terningkast 6 for en «himmelsk elggryte» i avisens store test av norske veikroer.

–Tradisjonsrike Elgstua fra 1959 vil selvfølgelig fortsatt bestå, og hotellet vegg i vegg vil videreføre de gode matopplevelsene fra Elgstua gjennom sin egen restaurant tilpasset hotellgjester og deres krav, lover Caspari. Hotellets anerkjente kjøkkensjef Halvor Grøt tilbyr menyer der lokale råvarer som elg- og viltkjøtt står sentralt.

Konferansehotell med det lille ekstra
Rica Elgstua Hotel satser på konferansegjester som ønsker å kombinere et godt og effektivt møte i særegne omgivelser med noe ekstra.

–Vi har knyttet til oss gode aktører som sammen med oss skreddersyr konferanseopplevelser tilpasset ethvert behov. Vi tilbyr vin- og konjakksmaking, kanefart og hundekjøring, gokart på Starmoen eller herlige fartsopplevelser på NAF Trafikksenter Vålerbanen, kokkekamp, golf, fisking eller ulike former for team building, forteller hotelldirektøren ivrig. Nærmeste nabo til hotellet er Terningen Arena med flerbrukshall til idrettsarrangement, messer, kulturarrangementer og spesielt store konferanser.

Rica Elgstua Hotel ligger 1,5 km vest for Elverum sentrum, i knutepunktet på vei til Oslo, Trondheim, Hamar, Trysil, Kongsvinger og Sverige. Oslo Lufthavn Gardermoen ligger kun én times kjøring fra hotellet. – Det er gåavstand til både tog, buss, og sentrum. Vi har stor gratis parkeringsplass, hotellsykler til utlån og er stoppested for en rekke ekspressbussruter.

Foto: Rica Elgstua Hotel av Lars Bryhn Nyland