Rotnorske parkopplevelser i Hallingdal

Gordariket

Nok en familiepark åpner til helgen

Fredag 21. juni, åpnet Hallingdal feriepark dørene for publikum. Det blir et viktig tilskudd til Hallingdalregionens brede spekter av særnorske parkopplevelser i sommer. De rotnorske familieparkene skal være et fullverdig alternativ til berg-og dalbaner, tivoli, Braincoolers og fastfood i tradisjonelle fornøyelsesparker.

I Hallingdal kan familieparker by på unike dyreopplevelser med nærkontakt til bjørn, elg, reinsdyr og andre norske dyr, eller utfordrende aktiviteter tilrettelagt for både barn og ungdom med fokus på fysisk mestring og motoriske øvelser.

–Hallingdal har de siste årene utviklet seg til en dal med en rekke rot-ekte parkopplevelser. Som foreldre ønsker man å ta med barna på ferie som kan gi gode sommerminner. Man vil gjerne at barna skal lære noe samtidig som de har det gøy, sier Gunn Eliassen, daglig leder i Hallingdal Reiseliv.

Særnorske dyr på nært hold

Bjørneparken på Flå og Langedrag Naturpark er begge svært godt besøkte parker som har fokus på nærkontakt mellom dyr og menneske. Man kommer tett på særnorske dyr som bjørn, elg, reinsdyr, fjording og telemarksku, så vel som sårbare arter som ulv, fjellrev og gaupe.

–Kjennskap til dyr og dyrehold, er både spennende og viktig for barna våre. Det er ingen selvfølge at alle vet hvordan rovdyrene våre lever, eller vet hvordan en hest skal stelles, sier Eliassen.

Parkene og stølene til fjells tilbyr mulighet for nærkontakt med ulike klappedyr og ”Hallinggard” i  Hallingdal Feriepark åpner til helgen, og vil utfylle eksisterende parker med sin besøksgård.

Fysisk mestring og vannlek

Hallingdals ekte parkopplevelser inviterer også til utfordrende aktiviteter med fokus på aktiv ferie og fysisk mestring.  4 av parkene tilbyr luftige og spenstige Zip lines, og klatreparkene i Hallingdal Feriepark, som har offisiell åpning i dag, og Høydeparken i Geilo Sommerpark, aktiviserer barna på en trygg og sikker måte- Og skulle det regne en dag, så har man innendørsaktiviteter som Hurramegrundt lekeland og Tropicana Badeland.

–Vannlek er en obligatorisk sommeraktivitet som gjør opplevelsestilbudet i Hallingdal komplett, sier Eliassen.

En kontrast til fornøyelsesparkene

Parkopplevelser i Hallingdal er en kontrast til de større fornøyelsesparkene, og fremmer sunne og norske verdier.

– Hvorfor ikke tilbringe sommerferien i Hallingdal og legge opp til en rundreise der man besøker en park hver dag? De største parkene som Bjørneparken, Langedrag, Tropicana Badeland og Hallingdal Feriepark gir alle barna halv pris på inngangsbilletten ved besøk av park nummer 2, 3 og 4, sier Eliassen.

Foto: Gordariket