Rekordsommer for Oslo Lufthavn

em2ejizdlxecb1bun17hSommeren 2013 har vært den travleste i lufthavnens historie. I juli måned reiste 2 219 419 millioner passasjerer over Oslo Lufthavn, en økning på 7,1 % fra fjoråret. Dette er ny rekord for antall reisende på en måned.

Veksten var størst på utlandsruter hvor økningen var på 10,4 %. Innenrikstrafikken økte med 1,3 %. Ruten til London hadde størst vekst i juli med en økning på 18,2 % fra juli 2012, mens ruten til Trondheim var den største med 103 593 passasjerer.

–Det er svært gledelig med vekst i trafikken både for flyselskapene og for Oslo Lufthavn. Det er krevende å håndtere et så stort trafikkvolum samtidig som flyplassen er midt inne i den største utbyggingen siden 1998. Vi er på denne bakgrunn godt fornøyd med trafikkutviklingen i sommer. Det ligger en betydelig innsats fra alle ansatte ved Oslo Lufthavn bak dette, sier administrerende direktør, Nic Nilsen.

Statistikk fra Flightstats viser at Oslo Lufthavn var nummer 3 på punktlighetsstatistikken over store lufthavner i Europa i juli. Tall fra Oslo Lufthavn viser at 86,3 % av flyene var i rute.

–Til tross for stor trafikk har vi greid å få avgårde de fleste flyene i rute. God forutsigbarhet gjør reisen lettere for våre passasjerer, avslutter Nilsen.

Foto: Oslo Lufthavn, foto fra Oslo Lufthavn