Ledergruppen på Bergens største hotell tar form

Rica Ørnen Hotel skisse kveld

Om drøye seks måneder åpner Rica Ørnen Hotel dørene, men hotellets ledergruppe er allerede klar. 

Samme dag som landet får ny regjering, kan også Rica Ørnen Hotel i Bergen presentere sin nye ledergruppe.

– Etter en spennende og travel rekrutteringsperiode med svært mange gode kandidater, har vi nå på plass de aller fleste lederstillingene. Til sammen utgjør teamet en fantastisk bredde og kompetanse. Nå gleder jeg meg bare til å få hele gjengen i gang i januar og februar, sier hotelldirektør Sølvi Solmunde.

Sindre Saue Årdal blir hotellets resepsjonssjef, og kommer fra Ricas egne rekker som konferansesjef ved Rica Sunnfjord Hotel. Lise Solheim Haukedal vil tiltre som hotellsjef. Den erfarne hotellsjefen har bakgrunn fra både Radisson Blu og nå sist Thon Hotel Arena. Med bakgrunn fra både Scandic Hotels og Thon Hotels kommer avdelingsleder for husøkonomavdelingen, Kristin Addington Nordtveit, mens kjøkkensjef Ståle Ims bytter beite fra tilsvarende stilling på Radisson Blu Royal Hotel, og før dette Clarion Hotel Bergen Airport.

Fra tidligere er salgsdirektør Benedikte Sørensen og salgssjef Mona Fotland på plass.

– Dette blir et stjernelag der vi har fått med oss noen av de beste lederne med erfaring fra så vel egen kjede som konkurrerende hotellkjeder, slår hotelldirektøren fast.

Størst i Bergen sentrum

Rica Ørnen Hotel blir det største hotellet i Bergen sentrum når det åpner dørene den 2. mai 2014. Med hele 368 rom, 16 møterom, 3 restauranter og bar, blir dette et fantastisk tilskudd til byen.

– Vi ønsker å tilby våre gjester, både de reisende og Bergenserne, et sted hvor de kan nyte utsøkt mat, fantastisk utsikt fra byens eneste skybar og et pulserende miljø, legger Solmunde til.

Hovedrestauranten i hotellets andre etasje vil ha omkring 350 sitteplasser, i tillegg til en lobbyrestaurant. I 13. etasje bygges det også moderne møterom for dem som vil avholde møter i høyden. Hotelldirektøren forteller at de kommer til å legge spesielt vekt på menneskene, maten og møtene ved det nye hotellet.

– Vi er lidenskapelig opptatt av at våre gjester skal spise godt når de er på besøk hos oss. For å gi gjestene våre de aller beste matopplevelsene kommer vi til å tilby den velsmakende frokostmenyen som Rica Hotels er så kjent for, i tillegg energirik pausemat og moderne middagsmenyer, forteller Solmunde.

Stor interesse

Som byens største hotell blir Rica Ørnen Hotel en viktig arbeidsgiver for 150 personer i ulike stillinger.

– Nå har vi nesten alle lederne på plass, og rett etter jul starter den store og viktige jobben med å fylle alle de øvrige stillingene, sier hotelldirektøren.

Selv om disse jobbene foreløpig ikke er utlyst, merker hotellet allerede nå stor interesse fra potensielle arbeidstakere.

– Det er veldig gledelig at så mange ser på Rica Hotels som en attraktiv arbeidsplass. Vi ser etter medarbeidere som har et genuint ønske om å gi gjestene våre de aller beste hotellopplevelsene, forteller Solmunde. Hotellet får en meget sentral beliggenhet med nærhet til blant annet Grieghallen, togstasjonen og bybanen, og vil være et vesentlig bidrag i utviklingen av denne delen av byen.

Rica Ørnen Hotel

• Åpner 2. mai 2014

• Blir Bergen sentrums største hotell og en av de høyeste bygningene i byen

• Totalt blir hotellet på om lag 19 000 kvadratmeter

• 368 moderne hotellrom

• Konferansekapasitet på inntil 400 personer i plenum

• Totalt 16 store og mindre møterom

• Restaurant og byens eneste skybar i hotellets 13. etasje.

Foto: Skisse av Rica Ørnen Hotel