Ukens Navn: Atle Minothi

Årets Unge Leder Atle Menothi P1010481

Atle Minothi

Driftsdirektør

Akerrestauranter & Småting AS.

Atle ble på tirsdag kåret til Årets Unge Leder i Reiselivsbransjen. Han delte førsteplassen med Anett Thulin Røkke fra Nordic Choice Hotels. 

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Oppfølging av service og kjøkken for våre fem restauranter. Aktiviteter, rutiner og nyskaping med menneskene, produktet og faget. Det kan bli hektisk møteaktivitet, men setter alltid av tid for uformell aktivitet samt å møte gjester. Det er viktig å være synlig og tilgjengelig. Det skjer såpass mye ad hoc i restaurantbransjen at man må være fleksibel og evne å snu seg raskt rundt. Jeg elsker denne variasjonen.

– Har du noen du har sett opp til?

– Veldig mange. Jeg ser generelt opp til helstøpte mennesker som har en mening og peiling på det de gjør. I restaurantfaget har jeg veldig sansen for Heston Blumenthal. Han er både nerdete og varm i det han driver med og en flott ambassadør for kokkefaget. Ellers er jeg megafan av musikeren John Mayer.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Flere. Men vil trekke frem Holmenkollstafetten, KK-Mila og torsdagsvaffel. Alle tre sunne på sine måter, og ikke minst motiverende i hverdagen og det er viktig.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Siden 2001

– Hva syns du er det beste ved HSMAI?

– HSMAI er et glimrende arena for nettverk og samordning av bransjen. Jeg vil også trekke frem satsingen «Fans of Good Service» spesielt. Moro og veldig høyaktuelt for vår næring. Fokus på service er nøkkelen for å lykkes i fremtiden.

– Er det noen aktiviteter eller tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

– HSMAI har gjort en fantastisk jobb for hotellnæringen. Jeg ønsker derfor mer deltakelse fra, og fokus på, restaurantbransjen. Hotell og restaurant er så nært beslektet og det er nesten unaturlig at vi ikke er tettere knyttet sammen.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Forskning og miljø. Blikket hevet mot hva vi skal leve av etter oljen. Næringslivet må være konkurransekraftig og gründervennlig og dette må hensyntas i skatte- og avgiftspolitikken.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– Hvordan leve til man blir 120 år.

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Nå er det straks julebord og dermed lite reising. Men har akkurat vært med jobb til Berlin for å feire tidenes sesong på Lekter’n. En veldig flott og oppbyggende tur med det glimrende lederteamet vi har hatt der i år. Ser ikke bort ifra at neste reise går dit hvor solen skinner

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Jeg er hobbymusiker og har også akkurat tatt opp jakt. Begge veldig givende. Skjøt og tilberedte min første fjellrype for noen små uker siden. En ting den unge lederen har lært er at det er viktig å ha balanse i livet.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Tusen takk til alle som har gratulert meg på sms, mail, telefon, sosiale medier og stoppet meg på gaten! Det har vært noen fantastiske dager siden prisutdelingen og jeg har blitt så varm i hjertet og motivert for fremtiden.

Foto: Atle Minothi