Bli bedre kjent med: Ronnie Ottem

621261_233219263471203_1585008485_o (1)Ronnie Ottem

Eier av Personlige Opplevelser – Idé- og konseptutvikler

Ronnie har blitt en god samarbeidspartner av HSMAI og du vil se han på mange av våre arrangementer fremover, som for eksempel Møtebørsen og HSMAI-prisfesten onsdag 8. januar.

Ronnie er skribent i VIP Magasinet -Kultur & Mat, Event koordinator for Gastro Catering, Bidragsyter til Bransjebladet DRINK og jobber med gjennomføring av Events, ide og konseptutvikling for bedrifter, restauranter og utesteder. Lanseringer og gjestelister og åpninger. Tilbyr pressesynlighet, kokker, servitører og bar personell til privat og bedriftsmarkedet.

– Hva består din arbeidshverdag av?

– I ukedagene består for det meste i å besvare bookinger fra kunder via mail, facebook, sms og nå faktisk instagram. Vi fikk får første cateringbooking via instagram denne uken. Gøy! Helgene fra torsdag – lørdag består i å avvikle 1-2 events. Søndag brukes til å levere tilbake utstyr fra våre samarbeidspartnere og helst sove lenge, spise en lang brunch og forbrede meg på stormen som kommer inn på mail, facebook, og sms fra mandag morgen kl 08:00.

– Hva er det beste ved jobben din?

– At jeg kan bestemme selv om jeg vil jobbe dag, kveld eller natt de dagene i uken som jeg ikke har booket eventer eller middagsselskaper for kunder. Jeg kan sove til kl 10 en dag, og jobbe til kl 06 om morgenen en annen dag. Men det aller beste er å møte gjester, og spennende kokker, serveringscrew, DJs og masse mennesker som vil bli overrasket og imponert av mat, vin og nye opplevelser. Det være seg med venner, familie eller på jobben.

– Har du noen du har sett opp til?

– Jeg er veldig opptatt av folk som jobber seg opp fra bunn til topp. Det er også viktig for meg å skape mine egne veier, og ting som andre ikke har gjort før meg. Om jeg skulle trekke frem noen å se opp til innenfor min egen bransje, må det være Christer Berens og Christian Ringnes. Christer har lært meg det meste om vin, kundebehandling, tålmodighet og service til kunden. Christian slutter aldri å tro på byutvikling, nye og spennende matkonsepter, og sørger for at Oslo by har mange spennende og varierte restauranttilbud. Han leker med sine midler og deler de så godt han kan med byens innbyggere. En slik person ønsker jeg å være. En som deler med de rundt seg!

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Jeg har akkurat flyttet inn i ett veldig kreativt kontorfellesskap. Det kalles The Office – og er drevet av Rubi Synnøve Bøhmer Jørgensen. Usikker på hva mine kontorkollegaer finner på av aktiviteter, men det som er mest hyggelig på kontoret er muligheten for å bytte tjenester, og hele tiden finne mennesker med spesial kompetanse innenfor hvert felt. Det blir det mange gode lunsjpauser av.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– En perfekt fri helg for meg må være å starte med en fredag kveld på sofaen med min kjære. Portvin, ost, skinke, og god sjokolade. Muligheten til å sove til jeg våkner på lørdag. Lang frokost og et bord dekket med masse sild, egg, røket ørret og gode juicer. Og alltid varm sjokolade med krem. Etterfulgt av lunsj med gode venner. Bobler i glasset er en selvfølge. Tar gjerne en ny dusj og tar på meg hvit skjorte og pene sko. Sammen med min kjære vil vi deretter møte nye venner for middag hjemme eller på en av våre favoritt restauranter i byen. 2 timer på dansegulvet, og hjem i bil. Om jeg er veldig heldig, blir jeg invitert på søndagsmiddag til mammas hjemmlagde kjøttkaker (The classic way) og mormors semulegrøt med rød saus. Dette er jeg veldig glad for at hun orker å lage i en alder av 90 år.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Sørge for å fortelle Oslo Kommune at det ikke er forbudstid lenger. Og at nordmenn fint kan nyte 1-2 glass vin på kulturevents rundt om i byen uten at det blir fylle slagsmål eller at Norges befolkning blir alkoholisert. At Skjenkekontollen, forbyr kunstgalleri, butikker, konserter og bedriftslokaler å servere ett glass med noe godt i sine egen åpningstider bak lukkede dører er for meg veldig trist. Jeg mener ikke at man må til enhver tid servere alkohol for å nyte sosiale og kulturelle happenings, men at de må være lov om man selv ønsker det. Med så høye driftskostnader og leiesummer i dagens marked, må man kunne friste med litt god mat og drikke for å trekke folk ut av sine egne hjem. Vi er en hovedstad, og jeg kunne ønske kommunen var klar over hvor mye folk drikker i egne hjem. Jeg ville heller hjulpet folk til ett bedre liv både sosialt og med familie fremfor å nekte folk å ta seg en øl på Kunstgalleri åpninger. Dette håper jeg Hilde Charlotte Solheim i Virke kan gjøre noe med. Og det er hun jeg ville ansatt som kulturminister i min Høyre Regjering.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «Min hyllest!» Det er menneskene jeg har møtt i livet som har formet meg til den jeg er i dag. Dette er min hyllest til de.

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Min neste reise går til Berlin i romjulen for å besøke Cecilia Brækhus og Operasanger Thomas Ruud som ikke får feiret nyttår med familien i Norge, grunnet jobb og trening.

Mer om Ronnie Ottem:

Ronnie har drevet virksomhet siden 2005 og har jobbet med eventer, presse og promotering. Han har blant annet jobbet som nattklubbpromotør for Oak og Emil&Samuel. På sistnevnte sted jobbet han også med drift. Ronnie har lang erfaring i å jobbe med oppgradering og synlighet på restauranter og utesteder. Han har jobbet som bryllupsplanlegger og har jobbet med det kongelige bryllupet til Håkon og Mette Marit, og har vært ansvarlig for serveringen i gebursdagene til Dronning Sonja på Høvikodden utenfor Oslo i en rekke år. Ronnie har også jobbet som utelivsredaktør i Natt&Dag og har skrevet en spalte om mat og vin for Cosmopolitan og Det Nye i 2010 og 2011. Han var også gjest hos Radio Energy hver fredag i 2010.Ronnie har bakgrunn fra Sandefjord Videregående Skole, og ble senere ansatt ved Kulinarisk Institutt i 2 ½ år. Han arbeidet tidligere som kokk og servitør i Bølgen&Moi-konsernet, både i Oslo, Bærum og New York, i perioden 1998 – 2007, og som hovmester og selskapsansvarlig for Stratos Selskapslokaler. Ronnie har jobbet for kunder som DOGA, Stenersenmuseet, Nasjonalmuseet, Posten, Wahl Eiendom, Merkantilbygg, Ciber Norge, i tillegg til Mia Gundersen og andre profilerte personer.De siste årene har han jobbet som mat- og vinkonsulent for å synliggjøre og heve kvaliteten på restauranter og utesteder i Oslo. Han hadde det samme fokuset i møte med et av sitt siste prosjekt – Oppgradering av Mona Lisa Huset til nye Grensen 10. Dette prosjetet ble avsluttet i 2012. For tiden fokuseres det på større event avviklinger, brylluper og produktlanseringer. I 2013 vil Ronnie også sette fokus på spennende steder som Helmers Kultur scene på Tønsberg brygge, og fasjonable Engø gård ute på Tjøme.

Foto: Ronnie Ottem. Foto tatt av Frøydis Asp Ormåsen