Scandic kjøper Rica Hotels

Rica-grunnlegger Jan E. Rivelsrud (t.v.) og konsernsjef i Scandic, Frank Fiskers. Fotograf: Kaja Bruskeland

Scandic har inngått avtale om å kjøpe Rica Hotels, skriver Scandic i en pressemelding. Med i alt 72 Rica-hoteller på laget, befester Scandic posisjonen som Nordens ledende hotellkjede. I Norge styrkes kjeden med 65 hoteller, og Scandic blir dermed landsdekkende. Kjøpet er betinget av konkurransemyndighetenes godkjennelse.

Oppkjøpet av Rica Hotels er et viktig steg i videreutviklingen av Scandic-konsernet, som gjennom de senere år har gjennomført en rekke tiltak for å styrke kundetilbudet og tilstedeværelsen på det nordiske markedet.

– Med Rica løfter vi Scandic til et nytt nivå på det nordiske hotellmarkedet. Vi styrker vår portefølje med anerkjente Rica-hoteller på attraktive beliggenheter, og snart kan gjestene velge mellom cirka 223 hoteller i hele Norden. Til sammen kommer vi til å ha 25.000 gjester hvert eneste døgn, og 13.000 dyktige medarbeidere vil gjøre sitt ytterste for å bidra til at alle disse gjestene får gode og minnerike opphold, sier Frank Fiskers, konsernsjef i Scandic.

Scandic har i dag 151 hoteller i Norden, hvorav 19 i Norge, mens Rica Hotels’ portefølje omfatter 72 hoteller i Norge og Sverige, hvorav 65 i Norge.

For hotellgjestene betyr oppkjøpet først og fremst et enda bedre Scandic-konsept, med flere hoteller å velge mellom, der service, god mat og drikke, og godt tjenesteutvalg, står sentralt, sammen med satsingen på miljø, sosialt ansvar og tilgjengelighet.

– Vi har funnet en svært god havn og partner for Rica. Sammen vil selskapene være Nordens ledende hotellaktør, med et solid utgangspunkt for en kraftfull videre vekst og reiselivsatsing. Rica og Scandic utfyller hverandre geografisk, og vil sammen gi gjestene flere valgmuligheter. Rica er sterke i Norge, mens Scandic har sin styrke i de øvrige skandinaviske landene. Alle ansatte i både Rica og Scandic legger sin ære i det gode vertskapet, og står på hver dag for å gi gjestene gode hotellopplevelser, sier Rica-grunnlegger Jan E. Rivelsrud.

Familien Rivelsrud, som i dag eier Rica Hotels, vil videreføre sitt engasjement i hotellnæringen. Det skjer gjennom eiendomsselskapet Rica Eiendom Holding. Dette selskapet eier i alt 20 av eiendommene som inngår i Rica Hotels-porteføljen, og her vil Scandic overta som leietaker.

Svein Arild Steen-Mevold, adm. dir. i Scandic Hotels Norge. Foto fra Scandic Hotels.
Svein Arild Steen-Mevold, adm. dir. i Scandic Hotels Norge. Foto fra Scandic Hotels.

– Dette er et fremtidsrettet grep. Et større og sterkere Scandic gir grunnlag for å skape flere trygge arbeidsplasser. Reiselivsnæringen er stor, og har gode vekstmuligheter, men vi trenger store aktører med ressurser til å satse. Med våre 84 hoteller i Norge, får vi et format som gjør at vi i større grad kan bidra til at næringen blir en enda viktigere motor i norsk økonomi, og bare i år skal vi åpne fire nye hoteller i Norge, sier Svein Arild Steen-Mevold, som er administrerende direktør i Scandic i Norge.

– Vi gleder oss enormt til at konkurransemyndighetene er ferdig med sin vurdering, og endelig kan begynne å ta i mot nye kolleger i Scandic. Den perfekte matchen, geografisk, er jeg sikker på at vi også vil finne kulturelt, hvor Ricas Gode vertskap og vårt mangeårige fokus på omtanke for gjestene har mye til felles, sier han i en kommentar til HSMAI.no, og fortsetter:

– De tre dagene som er gått siden nyheten ble kjent, har definitivt styrket oss i troen på at dette er riktig. Vi er oppriktig glade for den positive responsen fra gjester, kunder, leverandører og ansatte i begge selskaper. Det varmer at de ser det samme som oss, at dette er det riktige grepet, for både oss og bransjen.

Oppkjøpet innebærer at Rica-hotellene vil bli konvertert til Scandic-hoteller, men integrasjonsprosessen og merkevareskiftet vil ikke bli påbegynt før oppkjøpet er godkjent av norske og svenske konkurransemyndigheter.

Toppfoto: Rica-grunnlegger Jan E. Rivelsrud (t.v.) og konsernsjef i Scandic, Frank Fiskers. Fotograf: Kaja Bruskeland