Ukens navn: Bente Holm

Bente Bratland Holm. Nyutnevnt administrerende direktør i VisitOSLO. Foto fra VisitOSLO

Bente Holm

Reiselivssjef

VisitOSLO

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Å få reiselivet i Oslo til å ta markedsandeler internasjonalt, med alt hva det innebærer. Og det gjør jeg sammen med en fantastisk stab, som er enere på sine fagområder, fra web og sosiale medier, til internasjonale medier og kongressarbeid. En viktig ingrediens i hverdagen hos VisitOSLO, i tillegg til faglige diskusjoner, er også mye latter og lyd!

– Hva er det beste ved jobben din?

– Å få jobbe for Oslo! Å prøve å innfri forventningene fra reiselivet, kommunen og byens befolkning, er en krevende, men veldig givende oppgave, som jeg har tatt fatt på med stor ydmykhet og mye energi. Tenk bare for et privilegium det er å få lov til å representere alle de fantastiske produktene vi har i byen. Det at jeg har fått lov til å bidra til ny strategi for fremtidens reiselivs-OSLO, er også et stort kick for å være med å bidra til at vi når de målene som er satt.

– Har du noen du har sett opp til?

– Mange! Og det innenfor mange områder! Kommer helt an på i hvilken situasjon en trenger å «ty til» forbilder. Min kommunikasjonsguru er amerikaneren Dan Heath, sånn rent faglig, og foruten det, beundrer jeg alle som saklig står opp for sin sak, og tør å stå i det når det blåser.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Ja vi kjører Aftenpostens quiz hver dag til lunch. Ikke bra med så mange Oslo-guider rundt bordet for min del, når det kommer til detaljer rundt gater og landemerker, men jeg hevder meg i musikk. Spør du mine kolleger, vil de si at jeg klager på at det er altfor få spørsmål om Grand Prix fra 80- og 90-tallet.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– En perfekt helg for meg er en helg der jeg får tid til en båttur, en fjelltur, eller en skitur med kone og barn, felles kafébesøk på lørdag og hyggelig middag hjemme eller på restaurant. I min jobb er det ofte representasjon i helgen så kunsten er å finne en god kombinasjon av jobb og fritid.

– Hva syns du er det beste ved HSMAI?

– Nettverksbyggingen og kompetansepåfyllet.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Fredag kveld: Sovne på sofaen midt i gullrekka, med familien trygt under tak. Lørdag morgen/formiddag: Beste tiden i uken, da leser jeg alle avisene, drikker kaffe og skravler med familien. Lørdag kveld er best når en kan lage mat og drikke vin med gode venner – lenge. Søndag: Storfrokost, det vil si at da kommer venner av barna slengende innom på besøk, og spiser frokost sammen med oss. Vet aldri helt hvem som kommer, men seansen varer gjerne hele formiddagen, mens alle andre er ute å i marka på tur.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– ”Perfect Energy”.

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Jobb: Jeg skal til Trondheim 3. til 4. april. Der skal jeg møte mine kolleger i «storbygruppen», hvor vi utveksler erfaringer, ideer og hjelper hverandre til å bli bedre. Et høydepunkt! Privat: I påsken skal familien til Malaga, å besøke vår eldste datter Elise (21), som studerer medisin grunnfag der nede.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Cava! Det vil si hunden vår, Cava, er det som tar mest tid, utenom jobb. Fikk min første hund som 45-åring, og familien er litt mer enn middels dedikert til vårt firbente familiemedlem. Ellers er jeg veldig glad i å lage mat, jeg elsker å ha mange til bords!

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Håper så mange som mulig bidrar til VisitOSLOs kampanje, #diggeroslo. Ta bilder av Oslo, sett gjennom dine øyne, og legg på Instagram. Det blir ny logo av slikt!