Hoist Technology og Locatel går sammen og blir Europas største hotelleverandør

2914_HoistLocatel_High_logoslogan_550
Den svenske hotelleverandøren, Hoist Technology, og den franske leverandøren til hoteller og helsevesen, Locatel, fusjonerer og blir sammen den største hotelleverandøren på det europeiske markedet. Selskapet er representert i 14 land i Europa og Midtøsten, med videreforhandlere i flere andre land. Dato for sammenslåing er satt til 8.april, og selskapet blir til HoistLocatel. Fusjonen har vokst frem gjennom et forretningssamarbeid siden 2012.

– Etter mer enn ett år med suksessfullt samarbeid med Locatel, er dette et naturlig skritt videre som vil komme kundene i Europa til gode. Vårt mål er å kunne levere til alle størrelser overnattingsbedrifter, både frittstående og hotellkjeder, med de mest avanserte systemer for å støtte og øke kundenes lønnsomhet. Fremtidige produkter vil kreve sterke leverandører som har midler til å utvikle sine produkter og som kan støtte kundene sine over tid, sier Malcolm Lindblom, CEO i Hoist Technology.

I dag har Hoist Technology en sterk posisjon som leverandør for både frittstående hoteller og hotellkjeder i midtsjiktet 2-4 stjerners, mens Locatel er veletablert fra midtsjiktet og opp til luksussegmentet med 4-5 stjerners hoteller. Denne kombinasjonen vil gjøre HoistLocatel til en sterk leverandør for alle deler av bransjen.

Hoist Technology og Locatel inngikk et samarbeid i 2012, og har markedsført produktene på tvers av markedene på en suksessfull måte. Fusjonen vil gi flere fordeler til bedriftene og deres kunder. Hovedmålene med sammenslåingen er:

  • Bredere sortiment og servicetilbud på ett og samme sted til alle kategorier overnattingsbedrifter og et solid tilbud til helsevesen i de nordiske land
  • Sterkere produktutvikling ved å slå sammen to erfarne utviklingsteam
  • Større volum gjennom økt geografisk tilgang

Dette betyr at HoistLocatel vil kunne drive mer kostnadseffektivt og på samme tid ha økte ressurser for produktutvikling. Økt kostnadskontroll må til for å kunne tilby bedre produkter til lavere pris. Dette får vi gjennom økt volum, noe som kan være vanskelig å håndtere for mindre leverandører.

– Avgjørende for våre bedrifter, er at de ansatte på begge sider er ekstremt engasjert i hotellbransjen, med utstrakt forståelse for hvordan våre systemløsninger kan gjøre kundenes drift mer lønnsom. Vårt mål er å tilby komplette løsninger som øker kundenes lønnsomhet, og som en fullserviceleverandør har vi ansatte for å kunne håndtere alle deler av en forretning, fra markedsføring og salg til installasjon og support. Det er våre kunders garanti for en sikker og langsiktig investering, sier Pierre Lestage, CEO i Locatel.

Hoist Technology har økt sin omsetning kraftig de siste ti årene, delvis grunnet strategien med tre-årsplaner. Dette er en noe HoistLocatel vil fortsette med, for å kunne utvikle det beste av systemer til europeiske hoteller.

HoistLocatel blir basert i Sverige med hovedkontor i Stockholm, og Malcolm Lindblom vil fungere som CEO. Pierre Lestage vil fortsette som seniorkonsulent i HoistLocatel og forblir i selskapet for å sørge for kontinuitet og støtte. Selskapet vil dekke en stor del av Europa, som betyr at europeiske hotellkjeder vil ha muligheten til å bruke samme leverandør på tvers av landegrenser. HoistLocatel vil også etableres i Midtøsten og med videreforhandlere over hele verden.

HoistLocatel vil være en fullserviceleverandør med et tilbud som inkluderer systemløsninger og -produkter, installasjon, service og support, hosting, IT-tjenester og finansieringsløsninger. Selskapets kunder vil hovedsaklig være innen hotellbransjen, men HoistLocatel vil også levere IT-løsninger for helsevesen og offentlige virksomheter.

Logo: Hoist Technology