Norwegian med god passasjervekst i september

Norwegian maskin på rullebanen. Fotograf: Hans Olav Nyborg, Norwegian

Stadig flere velger å fly med Norwegian. Totalt fløy over 2,2 millioner passasjerer med selskapet i september 2014, en økning på 16 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Fyllingsgraden var på 81,4 prosent, opp 3,1 prosentpoeng.

I september fløy 2 229 829 passasjerer med Norwegian, en økning på 16 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 43 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 37 prosent denne måneden. Fyllingsgraden var 81,4 prosent, opp 3,1 prosentpoeng.

– Vi er godt fornøyd med at flere kunder velger å fly med Norwegian og at passasjerveksten fortsetter, selv med stor kapasitetsvekst. At et økende antall kunder utenfor Skandinavia velger Norwegian i september, illustrerer at vi får et stadig sterkere fotfeste internasjonalt og at god kvalitet til en lav pris blir godt mottatt, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegian har etablert to nye baser i Spania og opprettet flere nye ruter mellom Spania og Tyskland, Spania og Polen og Spania og Storbritannia. I tillegg har selskapet etablert to baser i USA og lansert flere nye langdistanseruter. Når man går inn i nye markeder der merkevaren er mindre kjent, er gode introduksjonstilbud viktig for å øke kjennskapen.

Norwegian gjennomførte 99,7 prosent av de planlagte flygningene i september, hvorav 86,8 prosent gikk på oppsatt rutetid.

I september fikk Norwegian levert to fabrikknye Boeing 737-800. Selskapet får levert totalt 14 Boeing 737-800 og fire 787 Dreamlinere i løpet av 2014. Norwegians flyflåte er blant de mest moderne og miljøvennlige i Europa.

Foto: Norwegian maskin på rullebanen. Fotograf: Hans Olav Nyborg, Norwegian