HSMAI sikter mot voksende eventmarked

PRESSEMELDING

Oslo, 20. november 2014

Eventmarkedet fortsetter å vokse. HSMAI, Hospitality Sales & Marketing Association International, fornyer derfor sin satsning mot denne viktige delen av bransjen.

Tall fra Institutt for reklame- og mediestatistikk (Irm), viser at det norske eventmarkedet i fjor vokste med hele 7,5 prosent, og at den totale omsetningen endte på 2,1 milliarder kroner. Ingunn Hofseth i HSMAI, sier at hun merker veksten i form av at stadig flere av deres medlemmer etterspør denne type tjenester.

– Vi lytter til våre medlemmer, og fornyer derfor Møtebørsen som har vært landets viktigste arrangement for kurs og konferanser siden 1994. En satsning som blant annet innebærer to store årlige samlinger skreddersydd for eventbransjen. Vi skal være landets viktigste møteplass for alle som jobber med events, sier hun.

Viktig for bransjen

Møtebørsen skifter navn til Møte- og Eventbørsen, og allerede torsdag 29. januar skal HSMAI fylle hele Oslos storstue, Sonja Henie salen, på Oslo Plaza både på dag- og kveldstid. For å sikre en tydelig fornyelse har HSMAI inngått en omfattende avtale med det toneangivende eventbyrået JCP. Lars Grorud, daglig leder i JCP Event, sier det er spennende å få bidra i arbeidet med å løfte eventbransjen.

– Satsningen til HSMAI er viktig for hele bransjen. Mens det tidligere ofte handlet om å fikse en fest for de ansatte, er event i dag en kulturbygger og en viktig del av et selskaps kommunikasjonsvirkemidler. HSMAI sin satsning er viktig for ytterligere styrking og profesjonalisering av bransjen, sier han.

Norges viktigste møteplass for eventbransjen

Møte- og Eventbransjen blir Norges samlende møteplass og arena for både evententusiaster, kjøpere og tilbydere av kurs og konferanse – både for næringslivet og byråer.

– Vi skal anerkjenne og sette fokus på møte og event som en viktig del av næringslivets strategi. På kvelden skal vi hedre de fantastiske markedsførerne i hotell- og reiselivsbransjen gjennom reiselivsbransjens Oscar-utdeling, nemlig HSMAI-prisene 2014, avslutter Ingunn Hofseth.

For ytterligere informasjon og påmelding til Møte- og Eventbørsen, kontakt:

Benedicte Gilroy Bøgh, HSMAI, telefon 916 52 873

E-post: bgb@hsmai.no

Besøk oss på www.hsmai.no

Bindende påmelding og utstilleravgiften kan ikke refunderes.

Foto: Sonja Henie salen på Radisson Blu Plaza Hotel