100 000 feirer jul i varmere strøk

undefinedNærmere 100 000 nordmenn reiser i år på en solfylt ferie over jul og nyttår. Den milde vinteren legger ingen demper på reiselysten til varmere strøk, og med mange fridager er det fristende å feire jul og nyttår under palmene. Rundt halvparten av dette er reiser med charter, men mange pakker også selv med rutefly.

– Beregninger vi har gjort av totalmarkedet viser at nesten 100 000 skal på en sol og bad reise over jul og nyttår sier Helen Begby, kommunikasjonsjef i Apollo. Dette er ikke iberegnet de som reiser på annen type utenlandsferie over julen, som til storbyer.Det er ikke så at alle flykter fra julen, mange finner julefreden enklere ved å reise bort, og lager nye tradisjoner med sine nærmeste.

Tapas jul på Gran Canaria

Det er gunstig, med hensyn til fridager i år, og dermed enkelt å få til en 2 ukers ferie. Dette gir flere muligheten til å reise langt og eksotisk, men det er fremdeles Kanariøyene som er mest populært. Drøyt 80 % av all chartertrafikken over julen går til Kanariøyene. Gran Canaria er en soleklar favoritt på charter, og dette er også et av de mest populære julereisemålene på rutefly. Men så er det også her du kan få tradisjonsrik norsk julefeiring om du ønsker det, eller slippe unna med en tapas-jul om du vil vekk fra det hele.

Topp 5 med charterfly hos Apollo

  1. Gran Canaria
  2. Tenerife
  3. Lanzarote
  4. Jordan
  5. Thailand

Topp 5 med rutefly hos Apollo:

  1. Bangkok
  2. Gran Canaria
  3. Dubai
  4. Miami
  5. Tenerife

Apollo er en av Norges største turoperatører og er siden 1.januar 2001 et heleid datterselskap til det Sveitsiske reisekonsernet Kuoni. Apollo tilbyr alle typer ferierreiser med både charter og rutefly.

Selskapet er kåret til Norges beste charterarrangør av en samlet reiselivsbransje under Grand Travel Award i 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 og 2014. Apollo Reiser tilhører den nordiske delen av konsernet som heter Kuoni Nordic og inkluderer turoperatørene Apollo, Falk Lauritzen, Krone Golf, Golf Plaisir og Lime Travel, samt flyselskapet Novair.

Kuoni gruppen har nærmere 12000 medarbeidere fordelt på 104 nasjoner. I Norden er det nærmere 900 ansatte og totalt 1.000 000 reisende til reisemål over hele verden. I Norge har Apollo kontor og butikk i Oslo. I 2013 omsatte Apollo Norge for 2,1 milliarder kroner.

Foto fra Apollo