Blottstilt av Stephen Butkus

undefined

I oktober lukket fotograf Stephen Butkus seg inne på THE THIEF for å portrettere et titalls kunst- og kulturprofiler over åtte dager. Kompromissløse mennesker, som på ulike måter lever ekstreme liv. Utfordret til å gå i seg selv og by på det som ligger bak staffasjen. Nå inviterer han publikum inn for å se resultatet av sjelegranskingen – i hotellgarasjen til THE THIEF.

Sverre Bjertnes, Marie Blokhus og Thomas Seltzer lukker døren bak seg til et hotellrom. Hva tenker de på? Hvilke historier legger de igjen? Hvordan blir historiene en del av hotellets sjel og vegger?

– Menneskene jeg har portrettert i «Self-reflective study – A series of Portraits» viker på sin måte fra normalen. Det har jeg stor respekt for. I møte med identitetsløse omgivelser som et hotellrom ofte er, kommer personlighetene deres enda tydeligere frem, sier fotograf Stephen Butkus.

Butkus´ utstilling er et unorsk kunstprosjekt både i idé og form. Det ligger en spenning i hvordan de portretterte, fotografen selv og publikum reflekterer over det ensomme og nakne i å være alene på et hotell. Uttrykket blir forsterket når portrettene tas ut av estetiske hotellrom og inn i et kjølig og sterilt garasjeanlegg.

– Vi syntes det var spennende å tilby Stephen Butkus en kulisse og et utstillingsvindu. Han er en unorsk og modig fotograf, og vi er glade for å ha historiene hans i veggene våre, sier kommunikasjonssjef på THE THIEF Siri Løining Kolderup.

Utstillingen er et samarbeid mellom Stephen Butkus, Tjuvholmen, THE THIEF og Canon. I tillegg til Bjertnes, Blokhus og Seltzer portretteres Jonas Forsang, Triana Iglesias, Falck, Emil Finnerud, Sverre Malling, Torgny Amdam, Hege Grostad, Christer Glein, Helene Hammer, Brede Rørstad, Olav Stubberud, Marie Murstad, Pia Ruud, Odd-Magnus Williamson & Tinashe Bakasa Roll, Emma Clare, Marianne Theodorsen, Kai Gundelach, Rune Nilssen og Torgny Amdam.

Butkus har jobbet om fotograf innen mote og reklame i 13 år. Dette er hans første soloutstilling på THE THIEF. Utstillingen finner sted i THE THIEFs garasjeanlegg, 4. plan, og er åpen for publikum i perioden 27. – 30. november kl. 08.00-20.00.