Norwegians kabinansatte i USA med brev til president Obama

DEAR MR PRESIDENT: Please save our jobs. Klikk på bildet for leselig versjon. (Faksimile fra Norwegian)
DEAR MR PRESIDENT: Please save our jobs. Klikk på bildet for leselig versjon. (Faksimile fra Norwegian)

Representanter for Norwegians amerikanske kabinansatte overleverte onsdag et formelt brev til Obama-administrasjonen, hvor de krever at datterselskapet Norwegian Air Internationals (NAI) søknad om permanent flytillatelse til USA, må godkjennes snarest. Det er nå gått mer enn ett år siden søknaden ble sendt inn, og den er blitt trenert, som følge av politisk press fra konkurrenter og fagforeninger, som ikke ønsker konkurranse velkommen, skriver selskapet i en pressemelding.

«Norwegians heleide, EU-baserte langdistanseselskap, NAI, har søkt om permanent flytillatelse mellom USA og Europa. Med en bestilling på flere hundre fly, fra den amerikanske flyprodusenten Boeing, innebærer en godkjenning at amerikanske arbeidsplasser skapes, ikke bare i turisme og reiseliv, men også i luftfart og industri. En godkjenning støtter også Obama-administrasjonens mål om å få flere utenlandske turister til USA», påpeker de kabinsatte, som nå bruker fridager for å engasjere seg i saken.

– Norwegian bidrar sterkt til den amerikanske økonomien, gjennom økt turisme, og har allerede gitt 300 amerikanske kabinansatte jobb. Norwegian er et fremtidsrettet flyselskap, som ikke bare skaper arbeidsplasser i selskapet, men i hele reiselivsnæringen, ved å fly flere hundre tusen turister til USA hvert år. Det er på høy tid at NAI godkjennes, slik at Norwegian kan fortsette å tilby amerikanere direktefly og billige flybilletter til destinasjoner i Europa, sier Joseph Gabriel, basesjef for de kabinansatte i Fort Lauderdale.

Gabriel flyr selv på ruter mellom USA og Europa, og er én av de mange kabinansatte, som gjentatte ganger har krevd at godkjenningen kommer på plass.

Onsdag 18. februar samlet 50 kabinansatte fra Norwegians baser i USA seg utenfor det amerikanske transportdepartement (United States Department of Transportation DOT) i Washington DC, for å kreve en godkjenning av NAIs flytillatelse, som nå har ligget ubehandlet i over ett år. Norwegian har baser i Fort Lauderdale og New York.

Les brevet til president Obama her: http://www.openourskies.com/a-letter-to-our-president/