Ukens navn: Hans Kristiansen

Hans Kristiansen
Redaktør
Hotell, Restaurant & Reiseliv (HRR)

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Jeg prøver å følge med om det skjer noe interessant, som berører reisebransjen, både hjemme og i utlandet, som vi bør omtale. Hver dag legger vi inn en aktuell nyhetsmelding på våre nettsider, www.hrrnett.no, og ukentlig sender vi ut nyhetsoppdateringer til leserne. Så er det planlegging av innholdet i neste utgave av bladet, intervjuer med forskjellige bransjefolk, og ellers kontakt med bidragsytere og folk i bransjen. Vi er primært et abonnementsblad, så det er en del jobb med å holde abonnementssystemet oppdatert også, samt andre mer rutinepregede og kjedelige arbeidsoppgaver.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Det beste er vel at jeg jobber mot en morsom og spennende bransje, som er i stadig utvikling, og der jeg ofte har gleden av å møte mange hyggelige og dyktige bransjefolk. Det er en utrolig kreativitet i norsk reisebransje. Stadig er bransjen i mediebildet, som regel på en positiv måte. Jeg gruer meg aldri til å gå på jobb. Det er også positivt at vi dekker et svært bredt felt redaksjonelt, fra hva som skjer i hotellkjedene, restaurantbransjen og transportselskapene, til mat og vin.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Vi holder til på Oslos mest sentrale sted, Egertorvet, og har kontorfellesskap med noen advokater og arkitekter. Der har vi et usedvanlig hyggelig miljø, selv om vi ikke har faste tradisjoner.

– Hvor lenge har du vært medlem i eller kjent til HSMAI?

– Jeg har samarbeidet med HSMAI i en årrekke, det må være fra slutten av 90-tallet, da Ingunn fikk fart på organisasjonen.

– Hva syns du er det beste ved HSMAI?

– HSMAI har hele tiden greid å fornye seg, og har alltid tilbud som dekker et stort behov i bransjen.

– Er det noen aktiviteter eller tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

– Synes egentlig det er bra slik det er i dag, men man må stadig tilpasse aktivitetene, for at de skal være på topp, og at medlemmene hele tiden finner at det er opplegg de syns det er verdt å delta på.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Jeg syns sommeren i Norge er mye hyggeligere enn vinteren, så da blir det nok en sommerhelg, med lange lunsjer og noen runder golf.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Å sørge for å ha en næringsminister som er interessert i reiselivsbransjen.

– Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

– Litt rastløs, og jeg håper, humoristisk.

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Prøver å dra til Skottland om våren. Ellers har jeg planer om en vintur til Frankrike.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Er interessert i malerkunst, og kjøper og selger litt av og til. Av sport er det mest golf nå til dags, etter at mer risikable sportsgrener er lagt på hylla.

– Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

– En båt!

Foto: Hans Kristiansen, redaktør i Hotell, Restaurant & Reiseliv (HRR). Foto fra HRR