Ukens navn: Morten Torp

Morten Torp
Salgs- og markedsdirektør
AVIS og Budget
Styreleder i HSMAI Chapter Norway

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Arbeidshverdagen, som salgs- og markedsdirektør i Avis og Budget i Norge, er å få fleste mulig kunder til å leie bil hos oss, på en av våre 172 utleiestasjoner rundt om i Norge. Vi jobber kontinuerlig med å følge opp våre kunder, om det er bedrifts-, forsikrings- eller privatkunder. Ellers går hverdagen ut på å sørge for at vi gjennomfører de mest effektive markedskampanjene, og har de riktige prisene på våre biler hver dag. Det handler med andre ord om å hele tiden jobbe sammen med mine fantastiske kolleger, på kjedekontoret og ute på uteleiestasjonene.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Det beste ved jobben min er at det er utrolig artig å jobbe med folk og bil. Vårt system er veldig nasjonalt og internasjonalt. Vi er representert i over 170 land, og har derfor kolleger rundt om i verden, som vil promotere og selge Norge. Jeg er også selv over middels interessert i bil – noe som også krydrer arbeidshverdagen. Vi har mange spennende biler i flåten, i både Avis Go Green og ellers, med el- og hybridbiler, med blant annet Tesla, og i Avis Prestige har vi alt fra Porche Cayenne, BMW 640i grand coupe, og Range Rover Sport, for å nevne noe.

– Har du noen du har sett opp til?

– Ja, jeg har mange jeg har sett opp til, både privat og på jobb. I jobbsammenheng har jeg funnet ulike sider fra ulike mennesker jeg har jobbet sammen med, som jeg har tatt med meg videre i livet, og jeg har vært, og er, heldig å få jobbe sammen med dyktige mennesker. Privat må jeg berømme min kone og familie, som har holdt ut med denne reiselivsturboen i snart 30 år.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Jo, det er en del artige tradisjoner i dette selskapet. Når vi har større nasjonale eller internasjonale møter, går vi alle i AVIS- eller Budget-uniform. Tror nok noe ser rart på oss, når vi er flere hunder med røde dressjakker. Eller så er vi flinke til å hedre ansatte med nåler, etter hvor mange år de har vært med.

– Hvor lenge har du vært medlem i eller kjent til HSMAI?

– Har nok vært med i HSMAI i en eller sammenheng siden slutten av 1990-tallet.

– Hva syns du er det beste ved HSMAI?

– Dette er den beste møteplassen, hvor ulike bransjer møter hverandre, og utvikler felles fagområder. Syns HSMAI får til utrolig mye bra, og skaper masse energi på ulike områder. Utrolig mye bra som skapes i administrasjonen!

–Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

–Gleder meg nå til at HSMAI starter med HSMAI mentor programmet hvor erfarne reiselivsledere får være mentor til unge og mindre erfarne reiselivsledere. Har stor tro på at lang og spennende kunnskap hos enkelte kan arves. Dette må blir en av de beste reiselivsskolene i landet

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Helgene er utrolig viktig for meg, for å få ladet opp batteriene til ei ny uke. Da er familie og trening det viktigste. Nå på vinteren er det en del spinning på studio, men om ikke lenge, er det ut med sykkelen, og gjøre flotte treningsøkter med kona og noen ganger barna. Om ikke lenge vil nok hytta ved Fredrikstad være en viktig arena for helgene.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Rettferdighet og folkelighet. Jeg ville forsøkt å få gjort politikk enda mer forståelig og folkelig, for å engasjere enda flere unge og gamle for politikk.

– Hvordan vil noen som kjenner deg, beskrive deg?

– En kar med stort nettverk og masse energi.

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– ITB i Berlin kommende uke på jobb, og en weekend til Mallorca med kona i april.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Sykling, båt og golf er nok hobbyene, utenom det å være vaktmester i hjem og hytte. Ellers så er også et underholdningskonsept for familie og barn, som heter «Kaptein Rødskjegg», også en del av mine hobbyer.

– Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

– Telefonen, og masse batteri til denne.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Se lyst på livet, og husk at det koster deg ingenting å være hyggelig og gi et smil til dine medmennesker.

Foto: HSMAIs styreleder Morten Torp, Salgs- og markedsdirektøri AVIS og Budget. Foto fra AVIS