Styrker posisjonen som markedsleder

Svein Arild Steen-Mevold, adm. dir. i Scandic Hotels Norge. Foto fra Scandic Hotels.

Mandag denne uken ble hotellene Scandic Neptun, Scandic Strand og Scandic Bergen City fullintegrerte medlemmer av Scandic-kjeden. Scandic styrker dermed sin posisjon i vestlandsbyen, ifølge en pressemelding fra kjeden.

Scandic Hotels kjøpte de tre svært populære hotellene Strand Hotel Bergen AS, Neptun Hotel Bergen AS og Bergen Hotel Scandic City AS av tidligere franchisetager Erling Falch Monsen, i desember 2014. Mandag fant overtagelsen sted, og Scandic Neptun åpner i tillegg 73 nye hotellrom.

– Scandic har alltid vært en sterk aktør i Bergen, fordi Bergen er en attraktiv by for både turister og forretningsreisende. I dag er vi markedsleder, og den posisjonen skal vi klare å beholde, sier administrerende direktør Svein Arild Steen-Mevold.

I tillegg ble ytterligere tolv partnerhoteller innlemmet i Scandic denne uken. Disse hotellene vil beholde sin egen profil, men vil nå være tilgjengelig for booking på Scandics nettsider. I løpet av høsten 2014, ble 40 Rica-hoteller omprofilert til Scandic, og tirsdag 3. februar startet siste del av omprofileringsprosessen, som involverer omprofilering av de ni resterende franchise-hotellene. Prosessen ble avsluttet tirsdag 3. mars. Se oversikt nederst i saken.

Bergen viktig i Norges-satsing

Kjeden har også hotellene Scandic Bergen Airport, Scandic Ørnen og Scandic Byparken fra før. Scandic har dermed 1356 hotellrom i Bergen. I tillegg vil det nye konferansehotellet Scandic Flesland Airport (t.h.) åpne i april 2017, med 300 hotellrom, og mer enn 25 møterom.

Scandic har lenge vært størst i Norden. Nå er hotellkjeden også ledende i Norge, med en unik geografisk dekning.

– Norge er et viktig marked for Scandic. Vi har gått fra å være en liten aktør i landet, med 21 hoteller ved starten av fjoråret, til å bli den ledende hotellaktøren, med 86 hoteller, bare ett år senere. I dag har vi over 14.700 rom fordelt over hele landet, fra Kristiansand i sør til Svalbard i nord, fastslår Steen-Mevold.

GAMMELT NAVN NYTT NAVN RE-BRANDING
Rica Grand Hotel Scandic Grand Tromsø 03.feb
Rica Parken Hotel (Ålesund) Scandic Parken 10.feb
Rica Hotel Scandinavie (Ålesund) Scandic Scandinavie 10.feb
Rica Hotel Harstad Scandic Harstad 17.feb
Rica Maritim Hotel (Haugesund) Scandic Maritim 17.feb
Rica Hotel Syv Søstre (Sandnessjøen) Scandic Syv Søstre 24.feb
Rica Elgstua Hotel Scandic Elgstua 03.mar
Rica City Hotel (Fredrikstad) Scandic City 03.mar

Foto: Svein Arild Steen-Mevold, adm. dir. i Scandic Hotels Norge. Foto fra Scandic Hotels.