Ving: Ni av ti påskereiser solgt

strandlaptop

Vinterferien er så vidt over, før det er tid for neste ferie – påskeferien. I år er påsken i begynnelsen av april, og mange lengter etter sol og varme, etter måneder med snø og kulde. Tyrkia, Kypros og Mallorca ligger på topplisten over hvor nordmenn vil reise i påskeferien. Men også storbyer lokker frosne nordmenn, med vårlige opplevelser og shopping, heter det i en pressemelding fra Ving.

– Vi flyr fra 13 flyplasser i Norge, og det er fullt ganske jevnt over. Man kan finne noe ledig her og der, men mye er utplukket. Har man mulighet til å reise litt før, eller komme hjem litt etter at påsken er over, har man mer å velge mellom, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Tonje Løkaas Fossum hos reiseoperatøren.

I april er det rundt 20 grader i middelhavsområdet, og sommeren er på god vei. Man kan nyte godt av noen varme, fine sommerdager, og det lokker mange nordmenn til å reise bort i påskeferien.

Vinteren er lang i Norge, og når det begynner å nærme seg vår her til lands, er folk utålmodige, og lengter etter å kjenne solvarmen. Mange legger gjerne akebrett og ski på hylla, og finner heller frem passet.

– Påsken er en fin tid å reise med familien på, da man ikke behøver å reise så langt for å nyte en forsmak av sommeren, forteller Løkaas Fossum.

Topplisten for nordmenn i påsken:

 1. Gran Canaria
 2. Tenerife
 3. Tyrkia
 4. Mallorca
 5. Kypros

94 prosent av Vings charterreiser i påsken er booket, men kan man reise utenom påskeferien, sparer man mye ved å legge reisen til slutten av april. En familie på to voksne og to barn, kan spare opptil 58 prosent på å reise på ferie utenom skoleferien.

Reiseoperatøren ser at mange nordmenn også velge storbyferier i påsken. I tillegg til de vanlige favorittene, som London og Paris, er byer med bystrand, som Lisboa og Barcelona, populære på denne tiden av året. Da får man den urbane storbyopplevelsen, samtidig som man kan kjenne lukten av salt sjø, og kanskje ta en ettermiddag eller to på en solseng.

Topplisten over storbyferier i påsken:

 1. London
 2. Barcelona
 3. Paris
 4. Lisboa
 5. Riga
 6. Berlin
 7. Praha
 8. Roma
 9. København
 10. Madrid