– Påsken er best på fjellet

Påskeferie på fjellet. Fotograf: Ola Matsson

Sol, snø, herlig skikjøring, konserter, konkurranser, aktiviteter – påskeprogrammene på SkiStars fem destinasjoner er tettpakket med gode opplevelser, forteller selskapet i en pressemelding.

Påskeferie på fjellet er for veldig mange sesongens høydepunkt. Og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor: Lange, lyse dager, ei sol som varmer, snø, ski, vakre omgivelser og god tid sammen med folk du er glad i.

Turid Backe-Viken, salgs- og markedsansvarlig i SkiStar Trysil, sier vinteren så langt har vært veldig bra, og i likhet med alle andre, gleder hun seg til påskeferie.

– Påsken er på mange måter summen av alt det gode fjellet har å tilby. Fra herlig skikjøring, konkurranser og aktiviteter for hele familien, til konserter, show og afterski. Vi gleder oss stort til å ønske alle gjestene velkommen, sier hun.

Og det er mye å velge i. I Hemsedal arrangeres utforkonkurransen “Ralley to the Valley”, hvor 400 deltakere kjemper om å kjøre raskest ned fjellsiden. Hemsedal er også kjent for sin afterski, og i år kommer artister som Onkl P, Erik & Kriss og CLMD, for å nevne noen. De yngste kan være med Knerten Påsketur, Valles Påskefest og Bergans Jib Academy.

I Trysil er det, tradisjonen tro, Seterrock på Knettsetra hele påsken. Opp mot 5000 blide påskegjester ventes inn på setertunet, som ligger midt i skianlegget, de største dagene. Og som alltid er det afterski-fenomenet Rydell & Quick som drar opp stemningen. I barneområdene er det aktiviteter hver dag, og det er snømannen Valle som styrer showet. Det er teater, Fanta Play Park, konkurranser, barnas afterski og mye mer.

I Åre arrangeres “Red Bull Home Run” i år også. En spektakulær konkurranse, med fellesstart, hvor det er om å gjøre å komme seg først ned fra fjellplatået Åreskutan. “Sponsor Me – by Oscar Scherlin & Friends” er et annet av påskens store arrangementer. Det er en to dager lang skicamp i Åre Ambilight Snowpark, hvor unge mellom 11 og 16 år kan trene med profesjonelle parkkjørere. I Åre er det selvfølgelig også et rikt utvalg av afterski, og masse aktiviteter for de minste i hele påsken.

Sälen er kjent for gedigne påskeprogram. Masse artister kommer, som Sveriges ferske Grand Prix-vinner, Måns Zelmerlöv, Markoolio, Lotta Engberg, Pernilla Wahlgren med flere. I Hundfjället kjøres trdaisjonsrike “Uppåt väggen”, en kraftprøve, der 75 deltakere løper opp Sälens bratteste bakke, og kjører på ski ned igjen. Store påskefester og afterski arrangeres på Tandådalstorget i Tandådalen, Sälfjällstorget og Snötorget i Lindvallen. Men kanskje det viktigste er alle aktivitetene for de minste skikjørerne. Det skjer masse hver dag, og snømannen Valle er med på det meste av moroa.

I Vemdalen er det påskemaskerade og påskeeggjakt for barna, masse konkurranser og aktiviteter hver dag. “Big Jump Cup” er kanskje påskens største event. En tradisjonsrik publikumsfest, som går over to dager, og er for alle som kjører på ski eller brett. I tillegg er det speedski-konkurranse, afterski utendørs og Valles påskecup.

– Som du kan se, er det mye som skjer på SkiStars destinasjoner i påsken. Men det er gode dager på ski som er det aller viktigste. Ingenting er som å starte dagen i nypreparerte bakker. Og har du ikke bestillt ennå finnes det fortsatt muligheter på skistar.com, sier Backe-Viken.

Foto: Påskeferie på fjellet. Fotograf: Ola Matsson