RCCL seiler splitter nytt Oasis-skip direkte til Middelhavet

"Harmony of the Seas". Foto fra RCCL

Fra mai 2016 setter Royal Caribbean sitt tredje og da splitter nye Oasis-klasseskip, «Harmony of the Seas», direkte inn på Middelhavscruise med Barcelona som hjemmehavn, heter det i en pressemelding fra rederiet.

Royal Caribbean offentligjør sine Europa-nyheter for neste sesong. I 2016 kommer Royal Caribbean blant annet til å sette inn åtte av det som vil være regionens mest moderne og innovative skip, til å seile fra seks hjemmehavner i Europa. Disse vil anløpe 85 spennende destinasjoner i 26 land, som inkluderer nasjoner rundt Middelhavet samt Kanariøyene, i tillegg til Skandinavia og Baltikum.

Verdens største seiler fra Barcelona

Fire av disse skipene har aldri tidligere seilt på Europa. Ett av disse vil være «Harmony of the Seas», som leveres i mai 2016, det tredje skipet i Oasis-klassen, som altså settes inn på Middelhavet i sin første sesong. «Independence of the Seas» returnerer til Southampton, og blir med det det britiske markedets største og mest populære skip.

27. sesong i Alaska

I Alaska blir «Explorer of the Seas» det desidert største skipet som seiler, og også det med flest fasiliteter om bord. Et alternativ er å seile med «Radiance of the Seas», i det som vil være rederiets 27. sesong i The Great Frontier.

Salgsstart i Mars

Fra og med 19. mars 2015 er rederiets cruise i Europa tilgjengelig for booking, mens cruise i Alaska åpner for salg 26. mars.

Her følger en kort oppsummering av cruisenyhetene for neste sesong:

Nytt Oasis-klasse skip fra Barcelona

Rett etter overlevering i mai 2016, vil verdens største og mest innovative cruiseskip, «Harmony of the Seas», ha hjemmehavn i Barcelona, og seile syv-netters cruise i det vestlige Middelhavet. Hvis man ønsker, kan man også gå om bord i Roma (Civitavecchia). «Brilliance of the Seas» skal seile tolvnetters cruise på vekselsvis «Italian-Mediterranean» og «Greek & Italian Mediterranean».

UK og Skandinavia

«Independence of the Seas» settes igjen inn med Southampton som hjemmehavn sommeren 2016. Hun vil hovedsakelig seile ti- til 14-netters cruise i Middelhavet og på Kanariøyene.

«Navigator of the Seas» inviterer passasjerer fra det britiske markedet på en lang rekke seilinger til de norske fjordene, til de baltiske landene, Middelhavet eller på kanariøyene. Disse cruisene vil bare fra seks til 14 netter.

«Serenade of the Seas» skal seile syvnetters cruise på de norske fjordene, og syv- til 13-netters seilinger på destinasjoner i Skandinavia og Russland, med avreiser fra København i mai og august. I tillegg skal skipet seile syvnetters cruise i Østersjøen, ut fra Stockholm, i juni og juli 2016.

Italienske og greske eventyr fra Venezia og Roma

«Jewel of the Seas» vil alternere på splitter nye tinetters seilinger på Hellas og destinasjoner langs det Adriatiske hav, og ellevenetters seilinger på Hellas, Tyrkia og Kroatia, med avgang fra Venezia.

«Vision of the Seas» vil alternere på syvnetters seilinger, henholdsvis på greske øyer og på greske øyer og Tyrkia. RCCL dobler kapasiteten i denne ikoniske delen av Middelhavet, ved å sette inn dette skipet.

«Rhapsody of the Seas» vil ha Roma (Civitavechia) som hjemmehavn, og seile ninetters cruise på de greske øyer på forsommeren og høsten 2016. Fra sent juni og ut august vil hun alternere på syvnetters seilinger på de greske øyer samt de greske øyer og Tyrkia.

Alaska

«Explorer of the Seas» vil for første gang seile på Alaska, og ingen andre skip som seiler i denne regionen vil ha så gode fasiliteter som dette skipet. Gjester som blir med på syvnetters-cruiset fra Seattle, vil seile opp Tracy Arms Fjords og få uforglemmelige inntrykk av Sawyer-breen. I september seiler hun tre syvnetters seilinger langs Stillehavskysten, inklusive en overnatting i San Francisco.

«Radiance of the Seas» vil veksle på å seile syvnetters nordgående og sydgående seilinger, med utgangspunkt i Vancouver og Seward. På disse cruisene vil man ta seg inn i Disenchantment Bay, for et nærmøte med Hubbard-breen.

Om RCL Cruises Ltd

RCL Cruises Ltd. er et verdensomspennende cruiseselskap som driver cruiserederiene Royal Caribbean International, Celebrity Cruises, Azamara Club Cruises og Pullmantur. Totalt har rederiene 36 operative skip og flere under konstruksjon. Som seiler til over 160 destinasjoner over hele verden. RCL Cruises Ltd er internasjonal representant for Royal Caribbean International i Norden, Island og Baltikum.

Våre rederier tilbyr et bredt spekter av fasiliteter og aktiviteter om bord, som for eksempel svømmebasseng, soldekk, treningssenter, SPA, klatrevegg, surfemaskin, boksering, skøytebane, basket- og volleyballbane, miniatyr golf, butikker, kasino og kino, barneklubber, mange kafeer, barer og restauranter, teater og mye annen underholdning.

Foto: «Harmony of the Seas». Foto fra RCCL