Vestlandets største hotell offisielt åpnet

Med 373 rom, 1000 kvadratmeter storsal, og 1300 kvadratmeter utstillingsområde, er Quality Hotel Edvard Grieg Vestlandets største hotell. Med nyåpningen styrker Nordic Choice Hotels sin posisjon i Bergen, og bidrar til å gjøre regionen til en mer attraktiv destinasjon for store internasjonale konferanser.

– Når historien om norske hoteller skal nedskrives, så vil kapittelet om Quality Hotel Edvard Grieg hete ”Den moderne klassikeren”. En gang lå hotellet øverst på tabellen, men tiden gikk, og plutselig kom faren for nedrykk. Da måtte E.G.D. og vi trå til. Dette hotellet skulle bli en ener igjen. Ikke bare i Norge, men også i Europa. Nå holder Quality Hotel Edvard Grieg Champions League-nivå, og vi gleder oss til å kjempe i toppen igjen, sier Petter A. Stordalen, eier og styreformann i Nordic Choice Hotels, som drifter hotellet.

Med utsmykket fasade, påkostet interiør, og en stor kunstsamling, fra gårdeier Espen Galtung Døsvigs private samling, har byggets eier, EGD, sørget for å gjøre hotellet til et severdig samlingspunkt i næringslivsområdet Sandsli.

– For oss var det viktig å skape et produkt som var byen og omgivelsene verdig. Med nærhet til Flesland, og viktige næringslivsaktører på alle kanter, er hotellet et naturlig valg for konferanser og møter i Bergen. Fordi vi forventer internasjonalt, så vel som nasjonalt besøk, har vi virkelig gått inn for at hotellet skal bli ambassadøren byen fortjener, sier Tor Fredrik Müller, administrerende direktør EGD Property.

I tillegg til kurs- og konferansefasiliteter, for alt fra tolv til 1080 personer, er restauranten Brasserie X åpen for alle som ønsker en lunsj eller middag i vakre omgivelser.

– Norges mest sjarmerende by har nå fått et av landets beste hoteller, en arena for nyskaping og vekst, som vil være viktig for regionen i årevis fremover. Edvard Grieg er allerede en klassiker, men nå er hotellet også rustet for en ny tidsalder. Vi gleder oss stort til å se hva fremtiden har å by på, avslutter Stordalen.

Fakta

Åpnet i mai 2015, etter totalrenovering

Fem minutter med bil fra Bergen Lufthavn, Flesland

373 rom

1300 kvm utstillingsområde

1000 kvm storsal

Brasserie X og Bar X

Foto: Quality Hotel Edvard Grieg i Bergen (foto fra Nordic Choice Hotels).