10.000 deltok på hotellåpning

Solen skinte, Timbuktu og Malmø Symfoniorkester spilte vakre toner, og Petter Stordalen kjørte jetski opp til scenen. Inne stod Måns Zelmerlöv klar til å fremføre sin Heroes. Over 10.000 spente malmöitter samlet seg, for å feire innvielsen av den nye bydelen Malmø Live, heter det i en pressemelding fra Nordic Choice Hotels.

Foran et tusentals tilskuere, fremførte Timbuktu & Damn! en storslagen versjon av hitlåta Alla vil til Himmelen, med Malmø Symfoniorkester. Showet fortsatte med en rekke artister, som blant annet spilte soul, rap og hiphop. Kveldens konferansier, Karin «Kakan» Hermansson, geleidet publikum gjennom åpningen, som dro seg ordentlig til med Petter Stordalens entré på jetski opp Malmøkanalen.

– Det er helt fantastisk å se at så mange ville være med på innvielsen av Malmø Live! Live-kvarteret har på kort tid blitt Malmøs nye møtepunkt, og sammen med konserthuset, skal vi fremover skape en atmosfære som det lukter verdensklasse av, sier Jens Lyckman, hotelldirektør ved Clarion Hotel & Congress Malmø Live.

Inne i konserthuset var den ferske Eurovision-vinneren Måns Zelmerlöv konferansier for kvelden. I tillegg spilte Maia Hirasawa og Ola Salo, akkompagnert av Malmø Symfoniorkester. Rundt omkring i nye Clarion Hotel & Congress og Konserthuset fikk gjestene oppleve mindre konserter og mat inspirert av Malmøs rike smakspalett. Zelmerlöv spilte selvsagt sin vinnerlåt Heroes, til stor begeistring fra både publikum og hotelleier, Petter Stordalen.

– Malmø er heltebyen! Svært få klarer skiftet fra tradisjonell tungindustri til bærekraft, kunnskap og mangfold. Dere er en ledestjerne, et eksempel til etterfølgelse – dere er fremtiden! Nå har den fantastiske byen deres også fått en velfortjent, skinnende ny bydel. Det blir mange besøk hit i tiden fremover, sier Petter Stordalen, eier av Nordic Choice Hotels og Clarion Hotel & Congress Malmø Live.

Hotellet åpnet 2. mai, og har 444 rom, ni av dem er suiter. På toppen av bygget, i 25. etasje, ligger Marcus Samuelssons restaurantkonsept Kitchen & Table, samt Malmøs høyeste Skybar. På gateplan har Marcus Samuelssons flunkende nye restaurantkonsept, Eatery Social Taqueria, åpnet sin første filial.

Her kan du se film fra åpningen:

https://vimeo.com/129817968

Foto: Petter Stordalen under åpningen av Clarion Hotel & Congress Malmø Live (foto fra Nordic Choice Hotels).