Blant verdens mest ansvarsfulle reiselivsbedrifter

Scandics arbeid med tilgjengelighet har tiltrukket seg internasjonal oppmerksomhet, og er en av finalistene i World Responsible Tourism Awards 2015. Prisutdelingen vil finne sted på World Travel Market i London 4. november 2015, skriver kjeden i en pressemelding.

Scandic er nominert i kategorien «Best accomodation for disability access», eller på norsk: Beste overnatting for personer med nedsatt funksjonsevne. Denne kategorien er for hoteller eller andre overnattingsalternativer som er tilgjengelige for alle, som ønsker alle reisende velkommen, uansett fysiske eller psykiske funksjonsnedsettelser,og som er et eksempel til etterfølgelse for resten av bransjen.

– Jeg er svært stolt over at vi har gått helt til finalen i en slik prestisjetung kåring, takket være vårt omfattende arbeid med tilgjengelighet, sier konsernsjef i Scandic, Frank Fiskers.

Juryen vurderer overnattingsbedrifter som i utstrakt grad har integrert tilgjengelighet og inkludering i sin kjernevirksomhet. Det handler med andre ord ikke kun om tilgjengelighet for rullestolbrukere, men en proaktiv holdning til tilgjengelighet, som gjennomsyrer hele organisasjonen. Flere nordiske reiselivsbedrifter er blant de 37 finalistene i World Tourism Awards, men Scandic er den eneste hotellkjeden på listen.

Scandic Hotels' tilgjengelighetsdirektør, Magnus Berglund. Foto fra Scandic
Scandic Hotels’ tilgjengelighetsdirektør, Magnus Berglund. Foto fra Scandic

– Jeg ser virkelig frem til å delta på prisseremonien, og jeg håper selvfølgelig vi vil ta hjem gullmeldajen, sier Magnus Berglund, tilgjengelighetsambassadør i Scandic.

Tilgjengelighetsstandard som gjelder for alle

På Scandic skal alle bli tilbudt den samme høye standarden, uavhengig av funksjonsevne. I samarbeid med organisasjoner for personer med nedsatt funksjonsevne, hotellgjester og medarbeidere, har Scandic kommet frem til en sjekkliste på 110 punkter, Scandics Tilgjengelighetsstandard. Standarden dekker alt Scandic tilbyr, og er en integrert del av Scandics produkt- og serviceleveranse. Hotellkjeden har i tillegg implementert smarte løsninger, for å gjøre hotellrommene mer tilgjengelige. I 2013 var Scandic den første hotellkjeden til å innføre en online e-læring om tilgjengelighet og funksjonsevne. Den er åpen for alle på Scandics nettsider. Mer informasjon finnes på Scandics nettsider, tilgjengelighet for alle:

www.scandichotels.no/Alltid-pa-Scandic/For-deg-med-spesielle-behov/

Om World Responsible Tourism Award

World Responsible Tourism Awards ble stiftet av Responsible Travel i 2004, for å hedre de mest inspirerende historiene innen ansvarlig reiseliv. Bak prisene står Responsible Travel og ICRT (International Centre for Responsible Tourism). Prisutdelingen finner sted under World Travel Market, en av verdens ledende events for reiselivsindustrien. Prisene deles ut på World Responsible Tourism Day 4. november 2015 i London.

Toppfoto: Scandic Hotels’ konsernsjef Frank Fiskers (foto fra Scandic Hotels)