HSMAI hedret eventbransjen

HSMAI gjorde stas på eventbransjen onsdag kveld, da HSMAI Eventprisene gikk av stabelen på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo, med amerikaneren Steven (bildet), også kjent som Francois Sibbald, som konferansier. Det er andre gang HSMAI deler ut priser til eventbransjen, men, i motsetning til i fjor, som et rent eventarrangement.

I tillegg til at juryen har juryert et stort antall innsendte arbeider, er det i år for første gang gjort en avstemning, som skal bli årlig, der eventbyråene er bedt om å nominere.

– Med mange overbevisende bidrag som juryen har hatt til bedømming, er det ingen tvil om at den hadde et tøft arbeid. Vi stiller oss i rekken av gratulanter, sier Ingunn Hofseth, administrerende direktør hos arrangøren, HSMAI.

– Vi er allerede i planleggingsmodus for neste år og kommer til og invitere eventbyråene til et møte i nær fremtidig da dette er bare en spe begynnelse på et årlig arrangement som vi skal løfte i fellesskap til store høyder, fortsetter hun.

Se rikholdig fotogalleri nederst i saken.

Deltagerne konkurrerte i disse kategoriene:

HSMAI Event-fagprisene

Beste F&B / Catering

Fursetgruppen BBQ

Gull: Fursetgruppen, for Nor-Shipping BBQ Party

Beste lokasjon og design

Bitihorn Classic

Gull: Destinasjonskirurgene, for Bitihorn Classic

HSMAI Eventprisene

Beste Grønne event

Rusken

Gull: Kikkut/Bakerman, for Rusken

Beste salgs- eller promoevent

Kygo-hotellet

Gull: Scandic Hotels/Scandic Ørnen, for Kygo-hotellet
Hederlig omtale: JCP, for Pepsi Max Taste Challenge
Hederlig omtale: JCP, for DNB og Åpen bakke
Hederlig omtale: Storebrand, for Pensjonsekspressen

Beste PR-event

Tjuvholmen Sjømagasin

Gull: Fursetgruppen, for Tjuvholmen Sjømagasin – De ansatte ga bort julebordet
Hederlig omtale: JCP, for DSB
Hederlig omtale: Scandic Hotels/Scandic Ørnen, for Kygo-hotellet

Beste kundearrangement

Atea Community

Gull: JCP, for Atea Community 2015
Hederlig omtale: JCP, for Steen & Strøm Magasin

Beste konferanse

European Lotteries Conference 2015

Gull: Trond & Trond, for European Lotteries Conference 2015
Hederlig omtale: JCP, for Atea Community 2015

Beste event

Year One 150 Years

Gull: Gyro, for Year One 150 Years (DNV GL)
Hederlig omtale: JCP, for Pepsi Max Taste Challenge
Hederlig omtale: Scandic Hotels/Scandic Ørnen, for Kygo-hotellet

HSMAI Eventbransjeprisene

Følgende er stemt  frem av eventbransjen, og har ingenting med innsendte bidrag å gjøre:

Beste storarena

The Qube

Gull: The Qube Clarion Hotel & Congress Oslo Airport

Nominerte:

Oslo Spektrum
The Qube Clarion Hotel & Congress Oslo Airport
Telenor Arena
Clarion Hotel & Congress Trondheim

Beste intimarena

Bankettsalen på Scandic Fornebu

Gull: Scandic Fornebu

Nominerte:

Son Spa
Festningen Restaurant
Scandic Fornebu
Ekebergrestauranten
Stratos
The Thief

Beste eventleverandør

Bary

Gull: Bary

Nominerte:

Barservice
Bary
Bright
Mediatec

Beste eventbyrå

Playroom

Gull: Playroom

Nominerte:

Gyro
JCP
Medvind
Off Piste
Playroom

Stolte vinnere

– Det at våre gode kolleger i bransjen har stemt oss frem som årets Beste eventbyrå, er både uventet og utrolig smigrende! Så tusen takk til alle kunder, som gir oss tilliten, og til alle våre drivende dyktige konkurrenter, som tvinger oss til stadig å prestere bedre. Vi er nemlig aldri bedre enn vår neste produksjon, sier Jens Nesse, daglig leder hos Playroom, som ble kåret til landets beste eventbyrå, i sterk konkurranse med bransjens ledende.

– I en bransje der mange frykter den utenlandske konkurransen, opplever vi i Playroom at norsk eventbransje stadig markerer seg på et høyere kvalitetsmessig nivå, innen alt fra konferanser, venues og overnatting, til catering, teknikk og generell gjennomføringsevne. Norge har vanvittig mye kvalitet å by på, sier Playrooms daglige leder, Jens Nesse.

– Hele bransjen har tatt store steg i å profesjonalisere seg de siste årene, og på mange områder opplever vi å ligge foran våre utenlandske konkurrenter, særlig på kvalitativ storytelling og fremoverlente tekniske løsninger.

HSMAI retter en stor takk til juryen, bestående av Christopher Mortensen, partner i Geelmuyden Kiese, Bente Bratland Holm, reiselivsdirektør i visitOSLO, Siw Schneider Johannessen, markedsansvarlig/forretningsutvikling iDNB Eiendom, og juryleder Rune Bjerke, førsteamanuensis og fagansvarlig for Event Management ved Markedshøyskolen.

Lanserte eventbarometer

Onsdag kveld ble også HSMAI Eventbarometer presentert for aller første gang. Organisasjonen har gjennomført en undersøkelse mot store og mellomstore bedrifter, for å få mer kunnskap om eventbransjen. De rykende ferske funnene, ble lagt forelagt av Rune Bjerke, førsteamanuensis og fagansvarlig for Event Management ved Markedshøyskolen, og er tenkt som en årlig foreteelse.

Bilder fra HSMAI Eventprisene 2015

Klikk på et bilde, og bla deg gjennom dem ved hjelp av tastaturets piltaster (eller pilene på bildene).

Toppfoto: Konferansier for kvelden var amerikaneren Steven, også kjent som Francois Sibbald. Fotograf: Morten Brakestad.