Norwegian bestiller 19 nye Dreamlinere

Norwegian satser videre i det internasjonale markedet, og utvider langdistanseflåten med 19 Boeing 787-9 Dreamlinere. Dette er den største enkeltbestillingen av Boeing 787-9 Dreamliner i Europa. For Norwegian innebærer det en mangedobling av dagens langdistanseflåte, som i løpet av de neste fem årene vil bestå av 38 Dreamlinere. Med de nye flyene vil Norwegian lansere en rekke nye langruter de kommende årene, skriver selskapet i en pressemelding.

Norwegian har i dag åtte fly av typen 787-8 Dreamliner i drift, samt elleve av den noe større Boeing 787-9 i bestilling. Med dagens ordre, vil Norwegian ha en langdistanseflåte bestående av 38 Dreamlinere innen 2020. Avtalen inneholder også kjøpsopsjoner på ytterligere ti fly av samme type. De nye flyene har lengre rekkevidde, flykroppen er lenger, og det er plass til 53 flere seter. Flyene i den nye bestillingen vil bli levert fra 2017. Det er Norwegians heleide datterselskap Arctic Aviation Assets Limited (AAA) som skal eie flyene.

– Denne bestillingen, på 19 nye Dreamlinere, er en stor milepæl for Norwegian. Med de nye flyene kan vi lansere en rekke nye ruter til reisende over hele verden. I løpet av to år med langdistanse, har fyllingsgraden om bord i snitt ligget på over 90 prosent, noe som beviser at det har vært et stort behov for billige billetter mellom Europa og USA, og Europa og Asia. Det behovet kommer definitivt til å bli enda større fremover. For å kunne vokse, og dermed styrke vår konkurransekraft, er Dreamlineren helt avgjørende. Ikke bare har flyet lavt drivstofforbruk og lavere utslipp, men er i en særklasse når det gjelder passasjerkomfort, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

– Norwegian har vært i førersetet, gjennom å bruke 787 i utviklingen av sin vellykkede lavprissatsing på langruter. Ved å utvide flåten med flere 787-9, kan Norwegian lansere nye ruter, tilby flere seter, og fortsette å tilby utsøkt passasjerkomfort, sier Todd Nelp, Vice President of European Sales, Boeing Commercial Airplanes.

Norwegians versjon av 787-9 har 344 seter, hvorav 35 i premium og 309 i økonomi. Med dagens bestilling, har Norwegian mer enn 150 fly i bestilling hos Boeing, inkludert 100 737 MAX. I tillegg har selskapet 100 Airbus A320neo i bestilling.

Foto: En 787-9 Dreamliner, som er en større versjon av den første generasjonen Dreamlinere Norwegian kjøpte inn. Foto fra Norwegian