Tigeren skal jakte!

I dag formidler vi en bloggpost, skrevet av VisitOSLOs Annie Kristi Korsmo, helt ordrett:

Det er nå litt over en måned siden jeg kastet meg inn i nye utfordringer og startet i VisitOSLO. Etter 13 år bestemte jeg meg for å hoppe fra hotell og selge Oslo som destinasjon. Oslo liksom…jeg som er Bergenser!? Jeg som skulle kun bo her 1 år (det er nå 14 år siden)! Begge barna mine er oppvokst med hotellet mitt (det var mamma sitt hotell!!) og da jeg skiftet jobb fikk jeg spørsmål fra min datter: Mamma- hva driver du med egentlig? Ja- så hva driver jeg med nå da? Mamma er en OsloBooster!

VisitOSLO Convention Bureau har som visjon om å være best på å booste Oslo i det internasjonale møte og reiselivsmarkedet. Den reisen har jeg startet og for en fantastisk start. Hva gjør vi alle når vi starter ny jobb? Jo, vi går all inn og er full av energi. Jeg føler jeg er enda et hakk over det og beste beskrivelse jeg kommer på i skrivende stund er «kid in a candystore!». Stadig får jeg høre kommentarer «Du må jo ha fått drømmejobben». Ja- det har jeg! I hvert fall føles det slik. Ikke bare er Oslo en by i utvikling men VisitOSLO har aldri tidligere vært i en så spennende posisjon som nå. Jeg som elsker å jobbe med endringer, finne nye løsninger og utvikle nye veier- og jeg elsker jo å selge! Perfekt! I tillegg har jeg gleden av å jobbe med en fargerik bukett profesjonelle aksjonærer og samarbeidspartnere i arbeidet med å booste Oslo.

Jeg har ikke bare drømmejobben men også drømmeteamet. Mitt team består av dyktige kolleger som alle har et sterkt engasjement for å selge Oslo. Vi samlet oss for ikke så lenge siden på Alna og dannet «The Alna Agreement». Her landet vi fundamentet for å øke ROI for våre aksjonærer og samarbeidspartnere, og ikke minst øke business til byen. Det var ingen tvil om hva som må til- vi må selge inn flere kongresser.

Det internasjonale kongressmarkedet er tøft, lille Oslo skal kjempe mot de store byene som Singapore, Wien, Stockhom, London..ja navnene er mange. Vi er pdd rangert nr 24/50 på UIA sin liste over beste kongress destinasjon i verden, ifølge NCB sin rapport for kongressegmentet 2014. Er det bra? Vel, vi deler plasseringen med New York, det er jo ikke så gale, men vi vil opp. Selvsagt vil vi opp. Spørsmålet er hvordan. Enkelt svar, men tøft arbeid. Vi må jakte! Men dette klarer vi aldri alene. En tiger kan jakte alene, men de beste jaktbyttene fanges med flokken. Vi er avhengig av næringen og deres innsats i samarbeid med VisitOSLO. Ja! Vi skal være synlig i det internasjonale markedet ved å delta på messer osv, men vi skal også være synlige mot de som ønsker å invitere til kongress i Oslo, men som ikke helt vet hvordan. Dette betyr at fremover vil det være like viktig for VisitOSLO å være synlig i de lokale institusjonene som Rikshospitalet, Universitetet, Forskningsparken osv for å nevne noen, som å være synlig i utlandet.

Det finnes mange metoder ved å jakte på ny business. VisitOSLO trår nå nye metoder, og har dermed lansert denne uken en film. Denne filmen skal bli vårt verktøy for å trigge en professor, en lege eller en annen kongressarrangør til å invitere til en kongress i Oslo men som trenger hjelp. Her skal vi bistå i arbeidet med å få en kongress til byen. Filmen er banebrytende for VisitOSLO, noe som aldri er gjort før- but hey; If you don’t try you won’t win! Vi skal tenke nytt, tørre tråkke i nye bed og ikke minst skal vi spisse salgsklørne klare for å fange kongresser til byen i tiden fremover!

Eg #diggerOslo og er stolt av å være en OsloBooster.

Annie Kristi Korsmo