Ukens navn: André Schreiner

André Schreiner

Adm. Direktør

Clarion Hotel Royal Christiania

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Min arbeidsdag er veldig variert, men mine hovedoppgaver er jo å lede mitt team og sørge for at de har det de trenger for å ta godt vare på våre gjester. Ellers er jo utvikling av hotellet, vår service og det å lytte og ta vare på våre gjester helt sentralt. Jeg deltar også aktivt i flere prosjekter i Nordic Choice Hotels, vårt flotte konsern.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: MENNESKENE. Våre herlige gjester og mine fantastiske kollegaer.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Jeg har mange jeg ser opp til. Jeg er og har vært veldig heldig og truffet og jobbet sammen med utrolig dyktige kollegaer og fagpersoner. Jeg har lovet meg selv alltid å være nyskjærrig og lære noe nytt hver dag og det holder jeg, så da blir man imponert over andre personer også. Skal jeg nevne noen her må det bli Torgeir og Petter som jeg har hatt gleden av å rapportere til gjennom mange år. De gir meg inspirasjon til å alltid tenke nytt og utfordre videre.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Vel nå er jeg ganske ny her jeg sitter nå, men en tradisjon som jeg allerede har fått være med på og som vi igjen forbereder nå er vår jubileums middag for de som har vært på hotellet i mange år. Det er fantastisk å få en kveld sammen med kollegaer som har vært lojale og stått på i 15, 20, 25 og flere år for vårt flotte hotell.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Jeg husker ikke helt, men jeg mener at jeg kom med tidlig på 2000 tallet, men er ikke helt sikker. Årene flyter litt sammen.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: HSMAI setter fokus på viktige fagområder og det er en arena for å treffe meget dyktige kollegaer i bransjen.

Q: Er det noen aktiviteter/tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Jeg har ikke noe konkret her og nå, men jeg synes det er meget viktig at HSMAI følger godt med i de faglige utviklingene i bransjen.  Setter fokus på nytenkning og de endringene som skjer raskt og på mange fronter både «internt» i bransjen, men kanskje mest i grensesonene mot andre bransjer og hvordan kommunikasjon og salgs/kjøps adferd endres radikalt og stadig raskere.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: Sammen med min familie på tur, kanskje en runde golf, godt samvær og god mat og drikke.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Det er mye, som en statsminister må. Jeg tror at det fremover blir meget viktig med å skape nye arbeidsplasser gjennom en god økonomisk og næringslivsvennlig politikk. Jeg tror også at en effektivisering og ikke minst forenkling av offentlig sektor blir meget viktig for å lykkes fremover. Enkelt for alle innbyggere og bedrifter, men også for det offentlige selv. Ellers mener jeg vi skal fortsette Norges gode balanserte politikk videre, men der vi er opptatt av å skape før vi bruker.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg, beskrive deg?

A: Energisk, glad og påståelig.

Q: Hvor går neste reise privat/arbeid?

A: I arbeid til Stockholm og privat til Manchester

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Ja jeg synes golf er veldig gøy og trives med det både sammen med venner og min samboer.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Er som alltid løsningsorientert, så det blir en swiss army kniv eller annet multiverktøy.

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Jeg vil gjerne slå et slag for våre bransjer og hva den betyr for samfunnet vårt. Vi er en viktig del av infrastrukturen, vi er arenaen der mennesker møtes. Vi sysselsetter veldig mange mennesker, unge, multikulturelt, ufaglært, faglært, kompetanse arbeidsplasser og mange andre vinklinger. Vi har en stor total verdiskaping med overrisling og total avkastning hos alle aktører. Som næring / bransje trenger vi å stå sammen og tale vår sak for at våre rammebetingelser skal bli i trå med andre bransjer slik at våre bransjer skal utvikle seg og blomstre fremover. Vi har fantastiske muligheter fremover i den endringsfasen Norge er inne i.

Foto: André Schreiner