Clarion Hotel Air i Stavanger åpnet

Mandag åpnet Stavangers nye konferansehotell, Clarion Hotel Air, dørene på Utsola i Stavanger. Det nybygde hotellet med 296 rom, konferansesenter, superatrium og panoramabalkong med havutsikt, ligger knappe 800 meter fra Sola flyplass, heter det i en pressemelding fra Nordic Choice Hotels.

Åpningen av hotellet ble markert med snorklipping av Solas ordfører Ole Ueland, og overrekkelse av nøkkel til hotelldirektør Laila Neverdahl, av huseier Anne Kristine Rugland. Både ansatte, samarbeidspartnere og lokalbefolkningen var velkomne til markeringen, etterfulgt av omvisning på hotellet.

– Denne dagen har vi gledet oss til. Endelig er vi i mål, og hotellet åpner dørene for gjester og lokalbefolkningen. Navnet AIR gjenspeiler seg i takhøyden og mulighetene vår konferanselokaler tilbyr. Vi er utrolig stolte av resultatet, og gleder oss til å ta fatt på arbeidet som nå venter oss, sier Neverdahl.

Hotellet har 13 møterom, og en konferansesal med plass til 1250 personer. Bygget er tegnet av arkitektfirmaet KAP, og designet av det internasjonalt anerkjente interiørarkitektfirmaet Space Copenhagen. Hotellet skal nå driftes av Clarion Hotels, som inngår i hotellselskapet Nordic Choice Hotels.

Med mat fra Manhattan

Hotellets restaurantkonsept, Kitchen & Table, signert den verdenskjente kokken Marcus Samuelsson, vil også her få en sentral plass i hotellet. Med stemning og atmosfære fra New York, har Samuelsson, sammen med Clarion Hotels, skapt et restaurantkonsept som kombinerer Manhattans multikulturelle smaker med stavangerregionens lokale råvarer. Matkonseptet kalles Fun Dining, og på Clarion Hotel Air vil du kunne nyte spennende smaker i restauranten, så vel som i uteserveringen på hotellets terrasse.

– Vi håper at Clarion Hotel Air blir en møteplass for både næringslivet og lokalsamfunnet. I dag har vi vært heldig å få besøk av mesterkokken Samuelsson, som har forberedt mat til de besøkende. Om få uker er han tilbake, og skal delta på innvielsesfesten av hotellet. Det er selvfølgelig ekstra stas for oss som arbeider her på Clarion Hotel Air, sier Laila Neverdahl.

Luftige konferanselokaler

Clarion Hotel Air har storslåtte løsninger for de store konferansene. Med en av regionens største konferansesaler, på rett under 1000 m², og tilstøtende atrium av samme størrelse, har hotellet kapasitet til å være vertskap for de største anledningene. Storsalen Air One kan deles i fire, i tillegg har hotellet ni møterom, med det siste innen tekniske løsninger, som gir en ekstra dimensjon og økt fleksibilitet. Med alt samlet på samme plan, vil man oppleve en pulserende atmosfære, og en levende møtesplass under arrangementer. Hotellet tilbyr også helt unike muligheter, med en toppetasje på 200 m², hvor man kan nyte en fantastisk utsikt fra hotellets balkong, og en takterrasse på cirka 400 m².

– Jeg våger å påstå at hotellets kapasitet og kvalitet er i verdensklasse. Målet er å huse store arrangementer og konferanser, som tiltrekker seg kunder fra hele Norge. Med masse energi, mot og begeistring, skal vi sørge for å være det perfekte vertskapet, sier Neverdahl.

Design inspirert av Stavangernaturen

Ved ankomst vil den lokale Stavangerkunstneren Per Dybvigs statue, The Messenger, møte deg. Videre inn i hotellet vil du oppleve en personlig og imøtekommende design, inspirert av den særegne og flotte stavangernaturen. Med en kombinasjon av enkle, rå og rustikke materialer, og det raffinerte, både i farger og mønster, og i bruk av organiske materialer, som tre, sten, metall, skinn og tekstiler. Hotellet er innredet med en myk og naturlig fargepalett.

Fakta

Bygget er eid av Utsola AS, (Familien Rugland)
Entrepenør: Kruse Smith AS
Driftes under Petter A. Stordalens varemerke Clarion Hotels
Byggherre for prosjektet: Utsola AS
Arkitekt: KAP AS
Interiørarkitekt: Space Copenhagen
296 rom og 13 konferanserom
Storsal med plass til 1250 personer
Restaurantkonsept Kitchen & Table, signert den verdenskjente kokken Marcus Samuelsson
Treningsrom over to etasjer
Airport Shuttle

Foto: Fra åpningen av Clarion Hotel Air. Foto fra Nordic Choice Hotels