Scandic på børs

Onsdag denne uken kunngjorde den internasjonale børsen Nasdaq Scandic Hotels Group ABs introduksjon på børsens stockholmsavdeling, Nasdaq Stockholm. Hotellkjeden er dermed det 86. selskapet som er notert på Nasdaqs nordiske marked i år.

Scandic, som ble grunnlagt i 1963, er den største nordiske hotellaktøren, med et sterkt nettverk over hele Norden, foruten i deler av Tyskland, Polen og Belgia, med sine 224 hoteller, og innpå 42.000 rom.

– Vi er svært tilfreds med den positive mottagelsen hos intitusjonelle investorer, både i Sverige og internasjonalt, så vel som hos publikum, sier konsernsjef Frank Fisker.

– Det tar vi som en bekreftelse på den ledende stillingen vi har på markedet, på selskapets kvalitet og evne til fortsatt vekst, fortsetter han.

– Denne noteringen er en milepæl for Scandic og teamet mitt, og jeg gleder meg til å sette ambisjonene våre ut i livet, sammen med de nye aksjonærene, sier Fisker.

– Vi er henrykt over å ønske Scandic velkommen til Nasdaq Stockholms primærmarked. De kommer til å utgjøre et sterkt bidrag til servicesektoren hos oss, og vi gleder oss til å bistå selskapet med den økte investoreksponeringen det innebærer, sier Adam Kostyál, senior vice president og leder for Nasdaqs europeiske noteringer.

Foto: Scandic Hotels’ konsernsjef Frank Fiskers (foto fra Scandic Hotels)