Solid resultat fra Ving

Til tross for et utfordrende marked, med uro og tøff konkurranse, har Ving Norge økt driftsresultatet med hele 75 prosent, til 123 millioner kroner. Ving Norge er en del av Thomas Cook Northern Europe, som denne uken la frem sitt beste resultat noensinne, heter det i en pressemelding fra reisearrangøren.

– Vi er naturligvis veldig stolte over å oppnå slike resultater, i et år preget av både politisk og økonomisk uro, i tillegg til at vi har et utfordrende marked, med overkapasitet og prispress, sier Christian Fr. Grønli, administrerende direktør i Ving.

Han legger ikke skjul på at det elendige sommerværet har påvirket etterspørselen etter reiser til sol og varme.

– Samtidig skyldes mye av fremgangen alle våre lojale kunder, satsningen på egne konsepthoteller, pakker med rutefly, og våre ferdigpakkede cruise-løsninger, påpeker han, og tilføyer at kundene er mer fornøyd enn noensinne.

– Hele 96 prosent av kundene våre oppgir at de kommer til å anbefale oss til venner og kjente. Det er vi veldige fornøyd med, fortsetter Ving-sjefen.

Selskapet omsatte for om lag 2,9 milliarder kroner (1.10.14–30.9.15), noe som er en økning på én prosent fra året før. Resultatmarginen økte fra 2,2 til hele 4 prosent.

Beste resultat noensinne

Samtidig gjør Thomas Cook Northern Europe, som blant annet omfatter Ving i Norge og Sverige, sitt beste resultat noensinne. Gruppens driftsresultat ble cirka 1,2 milliarder kroner (om lag 1,1 mrd kroner)* for regnskapsåret 2014/15.

Regnskapstallene viser en økt omsetning, til 13,4 milliarder kroner (12,7 mrd kroner)*. Resultatmarginen økte til 9,2 prosent (8,9 pst)*. Dette er tidenes beste resultat for Thomas Cook.

– Vi har etablert oss som den klare markedslederen i Norden, både i antall reisende og inntjening, sier Magnus Wikner, konsernsjef for Thomas Cook Northern Europe.

Totalt hadde Ving Norge 400.159 passasjerer i finansåret 2014/15. Det er en nedgang på 5,4 prosent sammenlignet med året før.

*Finansåret 2013/14