Thon Hotel Rosenkrantz Oslos beste forretningshotell

Da det gamle hotellet ved Tinghuset skulle totalrenoveres, hadde Olav Thon en ambisjon om å skape «det andre hjem» for forretningsreisende. Hotellet ble døpt Thon Hotel Rosenkrantz. Bare ett år etter åpningen, har mengden gode tilbakemeldinger, fra både gjester og anmeldere, vært enorm, heter det i en pressemelding fra kjeden.

Det er lagt stor vekt på bekvemmelighet, komfort og eksklusivitet i utformingen av Thon Hotel Rosenkrantz. I tillegg er det utviklet et solid og spennende restaurantkonsept i Brasserie Paleo. 8. januar, bare noen få måneder etter åpning, overtok hotellet førsteplassen etter The Thief, og troner som høyst rangerte hotell i Oslo, på Tripadvisor og Booking.com. Det har også vært gode terningkast og poeng fra riksavisene, samt knock-out i flere hotelltester.

– Den viktigste suksessfaktoren for at hotellet har gjort det så bra, er at vi legger omtanke i hvert eneste ledd av oppholdet til gjestene våre, poengterer hotelldirektør Lars Petter Mathisen.

Romkomfort

Det er valgt ekstra god kvalitet på sengetøy og håndklær. Alle rom er utstyrt med en 48-tommers Smart-TV. Man kan velge mellom TV-kanalene eller Netflix, spille spill eller nettsurfe. Man kan også spille musikk fra egen smarttelefon, gjennom musikkanlegg fra Bose.

– Skal våre forretningsreisende føle seg som hjemme hos oss, så er det viktig at vi også legger til rette for dette. Vi har blant annet eget garderobeskap, for dem som bor hos oss ofte. Man kan til og med få vasket og strøket skjortene mens man er hjemom, sier Mathisen.

Plass i White Guide

Brasserie Paleo har vist seg å være en restaurant hvor man kan samles til gastronomiske opplevelser, sammen med kolleger. Restaurantkonseptet er raffinert og rustikt, med spennende retter på menyen. Også verdens beste kokk, Ørjan Johannesen, har hatt gjesteopptredener i restauranten. Brasserie Paleo har ansvaret for frokosten til hotellgjestene, en omfattende frokostbuffet med høy standard, hvor blant annet baconet stekes på kullgrillen. Ikke overraskende, handler gjestenes tilbakemeldinger ofte frokosten.

Restauranten har gode anmeldelser fra både Dagens Næringsliv og Aftenposten, og er rangert som nummer 20 av 1086 restauranter i Oslo på Tripadvisor. Brasserie Paleo er også oppført i White Guide, en oversikt over de beste nordiske restaurantene.

Kveldsmat i gjesteloungen

I åttende etasje på hotellet er det laget en lounge, med flott utsikt mot Slottsparken. Her kan man slappe av med dagens aviser og kaffekoppen. På kveldene serveres det gratis kveldsmat, som kommer de forretningsreisende til gode, etter en lang arbeidsdag.

Best også kjedeinternt

Thon Hotel Rosenkrantz er også et forbilde for andre hoteller i kjeden. Personalet har flere ganger vunnet internkonkurranser innenfor frokostservering, service og andre driftsrelaterte områder.

Thon Hotel Rosenkrantz har hatt tilnærmet fullt belegg etter åpningen, og feiret ett år 23.oktober.

Foto: Thon Hotel Rosenkrantz’ hotelldirektør Lars Petter Mathisen, Olav Thon og konsernsjef Morten Thorvaldsen. Fotograf: Oliver Orskaug