World Luxury Hotel Award til Lysebu

Lysebu gikk helt til topps under utdelingen av World Luxury Hotel Award (WLHA)2015, og vant prisen Luxury Restaurant Hotel – Global winner 2015. Det er første gang et norsk hotell vinner en global pris under WLHA, skriver Lysebu i en pressemelding.

Under samme utdeling vant Lysebu også prisen Luxury Hotel & Conference Centre – Country winner 2015.

World Luxury Hotel Award arbeider med å sette søkelyset på, og øke servicestandarden innen, segmentet luksushoteller over hele verden. Prisene er delt inn i forskjellige kategorier, og vinnere kåres både i de respektive land, kontinenter og på verdensbasis. Årets pris ble utdelt under et arrangement i Hongkong. I 2015 var det fire hoteller i Norge som var nominert til World Luxury Hotel Award, og to hoteller som var nominert i World Luxury Spa Awards.

– At Lysebu vinner en av de gjeveste hotellprisene i verden, er en stor heder. Det føles nesten litt surrealistisk, sier en oppstemt Flemming Nilsen, Lysebus direktør gjennom mange år.

– Men dette er noe vi har arbeidet for, ikke for å få prisen, men for å fortjene den. Det vil si at vi målbevisst har utviklet Lysebu til det ypperste på alle kvalitetsparametere. Kvalitet er en forutsetning for alt vi gjør. Kanskje har vi vært med på å omdefinere begrepet luksus, som har en litt odiøs klang for mange. For hva er luksus i dag? Vi ser ikke på oss selv som et luksushotell. Vi har en målsetting om at vi hele tiden skal overgå gjestens forventninger. For å gjøre det, må man forutse gjestens behov, og hele tiden ha fult fokus på service og vertskapsrollen. Vi pleier å si at det er i detaljene forskjellen ligger, fortsetter han.

– Vi er både ydmyke og takknemlige for å ha blitt tildelt prisene. Å vinne World Luxury Hotel Award, en internasjonal pris, som går til hoteller med særlig høy kvalitetsstandard, beviser at vi har lykkes, men det det inspirerer, først og fremst, til å gå videre med å utvikle Lysebu til. Det er en anerkjennelse for det arbeid alle våre ansatte legger ned hver dag. Som medlem av De Historiske Hotel og Spisesteder, arbeider vi kontinuerlig med å utvikle vertskapsrollen, med fokus på gjestfrihet, raushet og det ekte. Gjesten skal alltid være i sentrum, sier den stolte hotelldirektøren.

– Lysebu er Norges nasjonalgave til Danmark, som takk for matvarehjelpen under krigen. Vi pleier å si at det hele startet med mat. Mat har alltid vært viktig på Lysebu, og vi tror det er én av grunnene til at gjester velger nettopp Lysebu. Vi har både kokker, servitører og vinkelnere som har arbeidet på stjernerestauranter, og som vet hva som skal til for å lykkes. Til neste år kommer vi til å gjøre om bordoppsettet i restauranten slik at restaurantopplevelsen vil bli enda bedre, avslutter han.

Dette er ellers ikke første gang Lysebu blir prisbelønt. Lysebu er nettopp blitt kåret til Luxury Traditional Hotel av Luxury Travel Awards. I 2014 vant de prisen for beste hotellrestaurant i Historic Hotels of Europe Awards. Og det amerikanske vinmagasinet Wine Spectator, vinens svar på Michelinguiden, har siden 2005 kåret Lysebus vinkjeller til en av verdens beste, og tildelt Lysebu prisen Best of Award of Excellence.

Foto: Inngangspartiet på Lysebu. Foto fra Lysebu