Nordic Choice Hotels med nytt hotell i Helsingfors

Nordic Choice Hotels åpner enda et hotell i Helsingfors. Det nye hotellet vil ligge ved Helsingfors-Vanda lufthavn, og skal hete Clarion Hotel Helsinki Airport. Åpningen skjer fire dager etter at konsernets første finske hotell på Busholmen i Helsingfors har åpnet, i oktober 2016. Dette er neste steg i Nordic Choice Hotels’ utvidelsesplaner, der målet er å åpne ti hoteller i Finland de neste fem årene, heter det i en pressemelding fra kjeden.

Allerede i vår kunngjorde Nordic Choice Hotels at de skulle gå inn på det finske markedet, og åpne et nytt hotell på Busholmen i Helsingfors. Satsingen på Busholmen var et første steg for konsernet, som har tatt sikte på å åpne ti hoteller i Finland i løpet av fem år. Når hotellkonsernet nå kunngjør at de åpner enda et hotell i Helsingfors, på Vanda lufthavn, viser Nordic Choice Hotels at de mener alvor, og at ekspansjonen er i gang, allerede før det første hotellet er åpnet.

– Før boblene fra champagnen har lagt seg etter åpningen av Clarion Hotel Helsinki i oktober neste år, er det tid for å fylle glassene på nytt, og feire at vi åpner enda et hotell i Helsingfors. Mine ambisjoner for Finland er store, og det at vi nå åpner to hoteller i løpet av fire dager, viser at vi har tar sikte på å vokse på det finske markedet, og at det skal skje fort, sier Petter Stordalen, styreleder i og eier av Nordic Choice Hotels.

Med det nye Clarion Hotel Helsinki Airports 258 rom, bidrar Nordic Choice til å øke hotellkapasiteten i Helsingfors med totalt 700 rom. Clarion Hotel Helsinki Airport satser, i tillegg til hotellrommene, også på restaurantdrift og møte- og konferanserom. Hotellet vil ha 10 konferanselokaler, og det største av dem tar opptil 260 personer. Totalt regner man med å ansette 250 personer for å drive Clarions to hoteller i Helsingfors.

– Når vi nå går inn på det finske markedet, vil vi gjøre det med stil. Med førsteklasses innredning, kreative restauranter, som byr på Fun Dining og en levende, sosial lobby, vil vi vise at et hotellbesøk kan være så mye mer enn bare en seng og en frokost. Ved å være annerledes, og by på det uventede, har vi hatt stor fremgang i Sverige og Norge, og vil nå by Helsingfors på Clarion og det vi står for, sier Henrik Berghult, Senior Vice President i Clarion Hotel.

Skanska begynte byggingen av det åtte etasjer høye Clarion Hotel Helsinki Airport allerede i sommer. Arkitektkontoret SARC står for hotellets arkitektur, og Keva tjener som bygningens utleier.

– Vi er veldig fornøyde med at det kommende hotellet får et førsteklasses og betydningsfullt varemerke, akkurat som Clarion ellers, og at hotellet, sammen med hotellet på Busholmen, blir et av de to første Clarion-hotellene i Finland. Nordic Choice Hotels er i sin tur en profesjonell leietaker og en sterk aktør, sier Kevas portføljeforvalter Petri Louhio.

Fra før er man også i gang med å bygge Clarion Hotel Helsinki på Busholmen i Helsingfors, som vil få 425 rom og et stort kongressenter. Begge hotellene åpner dørene samme uke. Hotellet på Busholmen åpner 17. oktober, og Clarion Hotel Helsinki Airport åpner 21. oktober 2016.

Fakta om Clarion Hotel Helsinki Airport:

– 258 hotellrom
– 10 konferanserom
– 1 restaurant, 1 bar
– 2 badstuer, 1 treningsrom

Foto: Clarion Hotel Helsinki Airport. Foto fra Nordic Choice Hotels