Punktligst i Europa

Novemberstatistikken til Flightstats viser at Oslo Lufthavn er den punktligste flyplassen i Europa i kategorien «store lufthavner». Dette kommer i samme måned som trafikktallene viser en vekst på 4,2 prosent, sammenlignet med november i fjor, skriver Oslo Lufthavn i en pressemelding.

Både innland og utland vokser, med henholdsvis 3,4 og 5 prosent. Totalt reiste 1.932.206 passasjerer til og fra Oslo Lufthavn i november i år, sammenlignet med 1.854.907 i fjor. De fem største destinasjonene er Trondheim, Bergen, Stavanger, København og Stockholm.

Flightstats: novembertallene leser du her

Punktligst i Europa

Punktligheten til Oslo Lufthavn var i november 89,30 prosent, en oppgang fra 86,44 prosent i oktober (4. plass), og fra 87,63 prosent i september, som da holdt til førsteplass. At dette kommer i en periode med høy trafikk og vintervær, samtidig som man driver Norges største landbaserte utbyggingsprosjekter, er administrerende direktør Øyvind Hasaas svært godt fornøyd med:

– Vi vet at god punktlighet er svært viktig for passasjerene og for flyselskapene. At vi har en så god punktlighet, er vi godt fornøyde med. Dette viser at samspillet mellom alle aktørene på flyplassen er god, sier han.

På verdensbasis ble Oslo Lufthavn nummer syv. Den mest punktlige lufthavnen i verden ble Doha (DOH), med en punktlighet på 94,42 prosent. På plassene bak følger Tokyo (HND), med 92,96 og Istanbul (IST), med 91,03 prosent.

Travel desember

Desember måned er alltid travel på Oslo Lufthavn, og 2015 er ikke noe unntak. Inneværende uke er den uken i desember med høyest trafikk, og fredag 18. desember er den dagen i julen med høyest antall forventede passasjerer.

– Julen på Oslo Lufthavn begynner for fullt denne uken, med en forventet trafikktopp på torsdag og fredag. Omlag 85.000 mennesker skal ut og reise på fredag, og de fleste har med seg mange julegaver og bagasje. Dette betyr at de reisende kan forvente seg mange mennesker på farta, så vårt råd er å beregne litt ekstra tid, sier kommunikasjonssjef ved Oslo Lufthavn, Joachim Westher Andersen.

Av øvrige norske lufthavner utmerket Bergen Lufthavn Flesland seg, på fjerdeplass i kategorien «regionale lufthavner», sammen med Stavanger Lufthavn Sola, som kom på sjetteplass.

Bransjeorganisasjonen Flightstats fører statistikk over punktligheten for flyselskaper og lufthavner over hele verden.

Fakta

Slik blir juletrafikken*

Torsdag 17. desember: 77.040 passasjerer
Fredag 18. desember: 83.509 passasjerer
Lørdag 19. desember: 43.442 passasjerer
Søndag 20. desember: 67.745 passasjerer
Mandag 21. desember: 64.600 passasjerer
Tirsdag 22. desember: 60.032 passasjerer
Onsdag 23. desember: 53.891 passasjerer
Torsdag 24. desember: 12.860 passasjerer

*Forventede passasjertall på avgang og ankomst