KLP Eiendom kjøper Stockholm Waterfront hotell og kongressenter

KLP Eiendom har inngått avtale med DNB Liv om kjøp av Stockholm Waterfront hotell og kongressenter. Overtagelsen finner sted 22. desember, ifølge en pressemelding fra KLP Eiendom.

Brutto eiendomsverdi i transaksjonen er MSEK 1750. Leieinntekter i 2015 er på rundt MSEK 79.

Hotellet drives under merkenavnet Radisson Blu Waterfront Hotel, og har 414 rom. Det tilhørende kongressenteret har 14.000 kvm gulvareal, som gir plass til et publikum på 3000 mennesker. Hotellet og kongressenteret ble åpnet i 2011.

– Med dette kjøpet har KLP Eiendom sikret seg et av de beste hotellene i Stockholm, med en svært sentral beliggenhet og en god miljøprofil. Eiendommen er et viktig bidrag til vår svenske portefølje, uttaler administrerende direktør Gunnar Gjørtz.