Norwegian-datter leaser ut 12 fly til HK Express

Arctic Aviation Assets Ltd (AAA), Norwegians heleide assetselskap, har inngått en avtale om å lease ut tolv fly av typen Airbus 320neo til flyselskapet HK Express. De tolv flyene skal leveres mellom 2016 og 2018, skriver Norwegian i en pressemelding.

– Vi er godt fornøyd med å kunne samarbeide med HK Express, og bidra til å utvide deres rutenett med moderne og drivstoffeffektive Airbus A320neo-fly, sier Tore Jenssen, driftsdirektør i Arctic Aviation Assets Ltd.

Gjennom AAA, har Norwegian 100 fly av typen Airbus A320neo i bestilling. Flyene har nye, mer drivstoffeffektive motorer, som muliggjør kostnadsbesparelser og utslippsreduksjoner på opp mot 20 prosent, sammenlignet med tidligere modeller.

Arctic Aviation Assets Ltd. er et heleid datterselskap av Norwegian Air Shuttle. Selskapet er basert i Irland, og forvalter i dag en portefølje på 100 fly, i tillegg til Norwegians bestilling på over 267 fly, som skal leveres i perioden 2015 til 2022. Selskapet har også kjøpsopsjoner på 160 fly.

Foto: En Airbus A320neo. Foto fra Airbus.com