Vinfestival på Aker Brygge 4.-7. februar

– Torsdag 4. februar går startskuddet for en begivenhet som skulle interessere mange av HSMAIs medlemmer; Oslo Vinfestival, som blant annet finner sted på Aker Brygge og Tjuvholmen, i fire samfulle dager, forteller The Thiefs kommunikasjonssjef Siri Løining i en e-post til HSMAI.

Siri Løining Kolderup, kommunikasjonssjef, THE THIEF (foto fra THE THIEF).
Siri Løining Kolderup, kommunikasjonssjef, THE THIEF (foto fra THE THIEF).

Vinfestivalen, med over 100 arrangementer, og 25 involverte serveringssteder, åpner med en åtteretters festmeny å ASIA klokken 16.00 torsdag 4. februar 2016, og rundes av med en festivalmeny på Underbar fra samme tid på søndagen, 7. februar, men mellom disse gildene, kan besøkende velge og vrake i et vell av vinrelaterte evenementer.

– Jeg kan nevne uformelle vinsmakinger, og vinkurs for de superinteresserte, SmaksTorget og VinToget, som er en guidet tur gjennom flere serveringssteder og ulike viner, melder Løining, før hun fortsetter:

– Dessuten byr vi på vår egen VinSkole, som gir en utmerket introduksjon til vinens verden, norgesmesterskap for vinkelnere, og Junior Wine Award, på Latter.

– Det mange kanskje ikke visste, er at kvinner befinner seg helt i toppen blant norske vinkelnere. Kvinners evne til å oppfatte duft og smak, og sette ord på dem, er en klar styrke i dette faget.

Du finner alt om Oslo Vinfestifal, inklusive fullt program, på oslovin.no.

Illustrasjonsfoto: Vinflasker. Fotograf: Jarle Petterson