Norwegian lander i ny europeisk flyallianse

Norwegian blir medlem av den nye europeiske flyalliansen Airlines for Europe. Målet med alliansen er å fremme tiltak som øker flyselskapenes konkurranseevne, skriver selskapet i en pressemelding.

– Norwegian har alltid vært tilhenger av konkurranse i luftfarten, fordi det vil gi de reisende billigere billetter og flere valgmuligheter. Medlemskapet i Airlines for Europe er viktig, fordi alliansen forener bransjens felles utfordringer og muligheter, på tvers av landegrenser og selskaper, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

Andre medlemmer i alliansen, er selskaper som Air France-KLM, easyJet, Lufthansa, IAG Group, Finnair og Ryanair.

– Airlines for Europe skal representere alle europeiske flyselskapers interesser. Vi kommer til å få flere medlemmer fremover, og sammen vil vi kjempe for å fremme tiltak som øker flyselskapenes konkurransekraft, som vil føre til billigere billetter og større valgfrihet for passasjerene. Jeg er glad for å ønske Norwegian velkommen som medlem, sier Thomas Reynaert i Airlines for Europe.

Interesseorganisasjonen Airlines for Europe er basert i Brussel, og er Europas nye og største allianse for flyselskaper. Alliansen ble etablert i januar 2016, av Air France-KLM, easyJet, IAG Group, Lufthansa Group og Ryanair.

Foto: En 787-9 Dreamliner, som er en større versjon av den første generasjonen Dreamlinere Norwegian kjøpte inn. Foto fra Norwegian