Ukens navn: Espen Hammersvik

Espen Hammersvik

Food & Beverage Manager

Clarion Hotel Admiral

Espen ble kåret til Årets Unge Hoteliér i Reisebransjen under HSMAI Prisene 28. januar 2016 på Oslo Plaza.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Min arbeidsdag er varierende, og det er noe som jeg ser på som positivt. Jeg har ansvaret for en avdeling som strekker seg fra tidlig frokost til baren stenger på kvelden. Mye av tiden går til administrativt arbeid, men viktigheten av å være synlig for mine medarbeidere og våre gjester settes også høyt. Vi prøver å være attraktive og jobber kontinuerlig med nye events og happenings for å markere vår posisjon på kartet.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Det beste med jobben min er å daglig omgås et fantastisk bra hotellteam. Det jobber en suveren gjeng her på hotellet, som alle gjør sitt ytterste for å gi våre gjester opplevelser som overgår deres forventninger.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Jeg har vært i den heldige situasjon at jeg har fått jobbet og samarbeidet med mange ekstremt flinke personer opp igjennom årene. Jeg vil trekke frem Trond Moi og Toralf Bølgen. Jeg har 10 år bak meg i Bølgen & Moi, og den perioden har selvsagt formet meg som den personen jeg er i dag. De tok sjansen, de brøt barrierer og skapte noe helt unikt som det står stor respekt av. Som personer er de svært ulike, men egenskapene de har som ledere og som mennesker er noe jeg har tatt med meg videre.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Vi har flere hyggelige tradisjoner på kontoret – hvor jeg vil trekke frem fredager som er ekstra hyggelige. I tillegg til at vi har «Funky Fridays» for våre gjester som sjekker inn for helgen – med kul musikk, snacks og god stemning i baren, så har vi også alltid noe ekstra godt i kantinen som gjør at våre ansatte avslutter uken med stil og er klar for en ny deilig uke på byens beste hotell!

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Jeg nyter godt av at Nordic Choice Hotels er medlemmer av HSMAI.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: Det beste er samholdet som man skaper når man knytter reiselivsbransjen sammen, man skaper en plattform for utvikling og kompetanseheving som gagner oss alle.

Q: Er det noen aktiviteter/tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: HSMAI gjør veldig mye fra for vår bransje. En idè kan være å gjøre flere aktiviteter og samlinger utenfor Oslo – involvere de andre storbyene.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg?

A: En perfekt helg for meg kan være en deilig sommerdag med tid til familie og venner. Fotball på «løkka» med mine barn og venner etterfulgt av grilling på terrassen. Solfylte sommerdager i Bergen er unikt og sjeldent, og man setter desto større pris på det – de få gangene man har pent vær på denne kanten av landet!

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Det er veldig mange saker som jeg ville satt ekstra stort fokus på. Vi lever i en verden som er brutal og mange har det fryktelig vondt. Eldreomsorgen er viktig, vi må ha en større grad av verdighet for alle eldre som fortjener så mye mer enn hva mange ender opp med i dag. Vi må være rause i samfunnet, hjelpe de som ligger nede, ta vare på hverandre og stå samlet. AS Norge må også ha en klar og tydelige plan den omstillingen vi står midt opp i nå, være innovative og satse på en bærekraftig utvikling som vi kan ha nytte av på lengre sikt.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Jeg er en av deltagerne i årets Robinsonekspedisjon som går på TV2 på søndager. Her er Christer Falck´s beskrivelse av meg:

«Hvert år håper jeg det blir med en som jeg kan diskutere musikk med. I år ble det innertier. At vi er uenige om Pearl Jams storhet kan jeg leve med. Han elsker å kverulere, han elsker å vifte med hendene når han prater, han er overbevisende og verdensmester i å overtale og få folk på sitt lag. Akkurat som meg. Ta vel i mot min nesten-bror Espen!»

Q: Hvor går neste reise, privat/arbeid?

A: Min neste privatreise går til Gran Canaria for en to ukers påske og vinterferie nå i slutten av mars. Det skal bli herlig å koble av med sol og varme, sammen med min familie.
Min neste jobbreise blir i begynnelsen av mai, hvor alle ledere innen F&B Clarion samles for en todagers konferanse i Malmö, på Clarion Hotel Malmö Live.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Av hobbyer så er det nok fotball og musikk som rager høyest. Jeg har hatt en lidenskap for fotball helt fra jeg var barn og den har jeg tatt med meg hele veien. Jeg har to gutter på 6 og 8 år som også ser ut til å dele denne lidenskap, så det er ekstra gøy!

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Jeg har nylig vært «fanget» på en øde øy (ref. episode 1 av Robinsonekspedisjonen), og da endte jeg opp med å plukke med meg en stresskoffert som inneholdt en gammel avis og en dorull. Men, om jeg kunne valgt selv – så hadde nok tennstål og fiskeutstyr stått høyt på listen.

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Tusen takk til HSMAI og jurymedlemmene for å bli utnevnt som Årets Unge Hotelièr. Med masse energi, mot og begeistring ser jeg frem til en lang god karriere innen hotellbransjen og i Nordic Choice Hotels.

Foto: Espen Hammersvik sammen med konferansier Terje Sporsem

Fotograf: Morten Brakestad