Fursetgruppen gjenåpner Grand Café

Torsdag denne uken ble det klart at det blir Fursetgruppen som tildeles ansvaret for driften av Grand Café, som mange fryktet ville forsvinne fra hovedstadens restaurantsortiment, da den stengte i fjor. Innehaver Bjørn Furset forteller at det er viktig å ta vare på den opprinnelige atmosfæren, om konseptet, som ventes å stå klart i løpet av sommeren.

I 1874 åpnet Grand Café dørene, den gang Oslo het Kristiania. Det var her hele Grand Hotels historie startet. Kafeen var stamstedet for blant andre Henrik Ibsen, Roald Amundsen, Knut Hamsun, Gustav Vigeland og Fridtjof Nansen i tillegg til en rekke andre «Kristianabohemer», skriver Fursetgruppen i en pressemelding.

Over 142 år senere er Grand Café fortsatt et av Norges mest kjente landemerker. Siden juni 2015 har det vært kjent at det skal investeres 150 millioner kroner i oppussing og modernisering av hele Grand Hotel, inkludert Grand Café. Frem til nå har det vært uklart hva Grand Café skal benyttes til etter oppussingen. I dag kan vi med glede meddele at restauratør Bjørn Tore Furset i Fursetgruppen gjenåpner Grand Café.

Skaper ny historie

– Vi ser med glede på å kunne ta del i de neste 100 årene og skape ny historie sammen med Grand Hotel, sier innehaver Bjørn Tore Furset. Fursetgruppen har blant annet Ekebergrestauranten, Festningen Restaurant, Tjuvholmen Sjømagasin og også stjernerestauranten Maaemo i sin portefølje.

Totalopplevelsen i fokus

– For oss er det viktig å ta vare på den gode atmosfæren vi alle husker Grand Café som, samtidig som vi ønsker å skape ny historie. Dette skal være stedet du ønsker å vende tilbake til hvor totalopplevelsen står i fokus, sier Bjørn Tore Furset. Konseptet er i støpeskjeen og ikke klart før i løpet av sommeren.

– Vi er veldig fornøyd med at Fursetgruppen tar over Grand Café, og bringer historien videre. De har høy anseelse i bransjen, for sin erfaring, ulike og sterke merkevarer, og solid fagkunnskap. Vi ser frem til å ønske dem velkommen i Grand-familien, sier hotelldirektør på Grand Hotel, Fredrikke Næss.

Foto: Grand Café i Oslo. Fotograf: Bjørn Erik Pedersen/Wikimedia Commons