Antonio Naranjo Nevares skal representere Norge i den 11. Havana Club Cocktail Grand Prix

Antonio Naranjo Nevares fra Himkoki Oslo har sikret seg en plass i den 11. internasjonale finalen av Havana Club Cocktail Grand Prix i Havanna, som finner sted fra 30. mai til 4. juni 2016, hvor han vil kjempe mot representanter fra mer enn 40 land. Den norske finalen fant sted i Pernod Ricard Norways kontorer i Oslo, og hadde 16 finalister, som fikk prøve seg foran juryen, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Som landets ikoniske cocktail, er Cubas identitet et resultat av fusjoner mellom kulturer som Afrika, Spania og Amerika. Gjennom denne multikulturelle ånden er deltakerne i år utfordret til å skape den neste klassiske cocktailen, ved å mikse Cubas cocktailtradisjon og autentisitet med sine egne personlige erfaringer og bakgrunn.

– Finalen, med flere av Norges dyktigste bartendere, var svært spennende. Finalen i seg selv representerte virkelig en bit av Cuba, med en miks av bartendere fra flere land, som Norge, Australia, Sverige, Slovakia, Island og Cuba. Antonio imponerte juryen ved å kombinere cubanske cocktailklassikere, som blant annet El Presidente, med Afrikansk Vermuth, Cream Cherry Wine og Omeshu Sake for å skape sin ”Criollo”. Vinnercocktailen klarte virkelig å fange hjertet og sjelen til Cuba i et glass, sier Sr. Brand Manager Richard Düring.

I den internasjonale finalen vil Antonio bli bedre kjent med cubansk rom og cocktail, av en eksklusiv gruppe håndplukkede, anerkjente mixologer, gjennom to dager med workshop og masterklasser. Et besøk til Havana Club-destilleriet vil videre gi inspirasjon for Antonio, før den intense konkurransen begynner.

Kuratorer i år vil være den anerkjente cocktailhistorikeren Jared Brown og Anistatia Miller, forfatter av mer enn 36 bøker, i tillegg til Cuban Cocktails. Konferansier for finalen er Dave Broom, International Wine & Spirits Communicator of the Year 2013, og dømmes av et eksklusivt panel mixologer fra World’s 50 Best Bars, inkludert Hidetsugo Ueno, Renato ‘Tato’ Giovannoni, Alejandro Bolívar og Thanos Prunarus, pluss cocktailekspert Scotty Schuder og vinneren 2014 Andy Loudon.

– Jeg er kjempeglad som får representere Norge i den internasjonale finalen i Havana Club Cocktail Grand Prix. Konkurransen var hard, men det så ut som om juryen nøt hvert sekund. Cuba er selvfølgelig en del at min egen historie, siden jeg er derfra, men nå får jeg muligheten til å observere hvordan cubanske bartendere lager klassikerne i dybden, så når jeg kommer dit, vil jeg bruke alt Havana Club Grand Prix-ekspertene vil lære oss. Inspirasjonen bak cocktailen min er Cuba, og hvordan Cuba er blitt påvirket fra så mange kulturer, som Afrika, Kina og USA. Derav ingrediensene, og jeg håper at denne ideen, kombinert med det jeg vil lære i Havanna, vil hjelpe meg med å imponere dommerne en gang til, sier Himkoks egen Antonio Nevares.

– Vi ser frem til å ønske noen av verdens beste bartendere velkommen til Cuba, til den 11. Havana Club Cocktail Grand Prix. Som en av de mest tiltrekkende konkurransene blant bartendere, samler konkurransen internasjonale talenter i Havanna, for å lære mer om Cubas kultur og cocktailhistorie, forteller Nick Blacknell, International Marketing Director i Havana Club.

For første gang i historien vil Cocktail Grand Prix-vinneren få muligheten til å delta i et internasjonalt rom-prosjekt, på vegne av Havana Club. Ved å følge fotsporene til vinneren i 2014, Andy Lounden, vil vinneren også delta som dommer i neste internasjonale finale, og jobbe som Havana Club-konsulent i to år. Som en del av samarbeidet med merket, har Louden reist med Havana Club til noen av verdens beste bransjemesser og show, inkludert Berlin Bar Convent og London Rum Fest, og hans vinnercocktail har blitt servert i barer over hele Cuba og UK.

Foto: Antonio Nevares skal representere Norge i den 11. Havana Club Cocktail Grand Prix. Foto fra Pernod Ricard Norway.