SAS med Boston-rute

Tirsdag 29. mars åpnet SAS sin niende direkterute til USA, og passerte 6800 årlige flyvninger og 1,6 millioner seter mellom Skandinavia og USA. SAS styrker dermed posisjonen som flyselskapet med det absolutt sterkeste tilbudet fra Skandinavia til Nord-Amerika, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Som en del av SAS’ store ekspansjon på langdistanserutene, åpnet flyselskapet i forrige uke en ny helårsrute fra København til Boston, med daglig avgang, og er dermed det første flyselskapet som flyr direkte til Boston fra Skandinavia.

SAS har nettopp klippet snoren for en ny rute fra Stockholm til Los Angeles, og begynner å fly til Miami  i september. I tillegg flyr selskapet fra Skandinavia til New York, Washington DC, Chicago og San Francisco.

Dermed fortsetter SAS å styrke sitt tilbud til de frekvente reisende, på avganger mellom USA og Skandinavia. I 2016 tilbyr SAS cirka 500 flyvninger, bare mellom Boston og København, og totalt 6800 flyvninger mellom USA og Skandinavia, eller totalt 1,6 millioner seter.

– Vi er flyselskapet med det absolutt sterkeste tilbudet fra Skandinavia til USA. Det setter vår nordamerikanske langdistanserute-ekspansjon en tykk strek under. København-Boston er vår niende rute, og med rutene fra København og Oslo til Miami, kommer vi i september opp i elleve USA-ruter. Vårt fokus er å gjøre livet enklere for de frekvente reisende, og blant dem vokser etterspørselen etter direkte og fleksible reisemuligheter til USA, sier konsernsjef Rickard Gustafson.

Ruten København-Boston henvender seg til både fritidsreisende og forretningsreisende, og skal imøtekomme et økende ønske om direkte og daglige avganger fra virksomheter innenfor høyteknologi, finans, farmasi og fra høyere utdanningsinstitusjoner. SAS forventer en betydelig andel reisende til og fra det øvrige Skandinavia, med Københavns Lufthavn som en smidig transfer-lufthavn.

Ruten flys innledningsvis med en Boeing 737-800 med 92 seter. Deretter settes en Boeing 737-700 permanent inn, med plass til 86 passasjerer, hvorav 20 Business- og 66 Go-seter. Ruten opereres av selskapet PrivatAir, med et fly i SAS-farger, med ny kabinkonfigurasjon. Avgangs- og ankomsttidspunktene for ruten er satt opp slik at de passer med forbindelser til og fra København og sentrale lufthavner i Skandinavia og Nord-Europa, for eksempel Brussel, Hannover og Düsseldorf.

Rutetabell København-Boston

Fra København: Avreise daglig med SK927 kl. 12.50, med ankomst til Boston kl. 15.20.

Fra Boston: Avreise daglig med SK928 kl. 17.30, med ankomst neste dag kl. 7.00.

Foto: En Boeing 737-maskin fra SAS (foto fra SAS Group).