Norwegian med god passasjervekst i mars

Økende etterspørsel, blant både forretnings- og fritidsreisende, påvirker Norwegians passasjertall positivt i mars. Totalt fløy nærmere 2,2 millioner passasjerer med Norwegian denne måneden, en økning på 27 prosent. Fyllingsgraden var på 87,9 prosent, opp 3,7 prosentpoeng, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Trafikkutviklingen for mars er god, både med hensyn til vekst og fyllingsgrad, men tallene fremstår uvanlig sterke, sammenlignet med fjoråret, da de skandinaviske pilotene i datterselskapet Norwegian Air Norway streiket. I tillegg er tallene påvirket av at hele påsken i år falt til mars.

I mars i år fløy 2.195.037 passasjerer med Norwegian, en økning på 27 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 27 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 21 prosent denne måneden.

– Vi ser at et økende antall reisende velger Norwegian, ikke minst forretningsreisende, både på innenriksrutene i Skandinavia og ellers i Europa. Stadig flere bedrifter innser at det er mulig å få flyreiser med god kvalitet til en lavere pris, og gjennomgår sin reisepolicy for å redusere kostnadene, uten at det går ut over kvaliteten. Videre fortsetter den gode passasjerutviklingen på langrutene, hvor vi stadig utvider tilbudet til våre kunder, sier Norwegians administrerende direktør, Bjørn Kjos.

Flåtealder på 3,6 år

Norwegians flåtefornyelse fortsetter med stor kraft i 2016, med leveranse av til sammen 21 fabrikknye fly. Tre fabrikknye Boeing 737-800 ble levert direkte fra fabrikken i Seattle i mars. Med en gjennomsnittsalder på 3,6 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i Europa.

Norwegian gjennomførte 99,3 prosent av de planlagte flygningene i mars, hvorav 75,6 prosent gikk til oppsatt rutetid.

Foto: En 787-9 Dreamliner, som er en større versjon av den første generasjonen Dreamlinere Norwegian kjøpte inn. Foto fra Norwegian