Grand Hotel med ny lobby, lobbybar og gjenåpning av Palmen

Grand Hotel tilbyr en unik lobby-lounge-opplevelse, når hotellet nå gjenåpner palmen, og lanserer den nye lobbyen sin, med lobbybar, som et naturlig og inspirerende møtested, for alle som er innom hotellet, heter det i en pressemelding fra Grand Hotel i Oslo.

Den nye lobbybaren, Othilia.
Den nye lobbybaren, Othilia.

Det nye konseptet er åpent for hotellgjester og andre besøkende, med en nordisk gjestfrihet i luksuriøse omgivelser.

Othilia lobbybar

Lobbybar-tilbudet vil være tilgjengelig alle dager og kvelder. I takt med byens stemninger og atmosfære, som endrer seg i løpet av dagen og uken, vil også baren følge denne rytmen, og gli inn i en Cocktail Bar fredag kveld, til en klassisk cocktail-meny, inspirert av epoken 1874 frem til 1930, så vel som trendsettende cocktails. En moderne «uptown» service-stil, som inviterer til å være sosial, og at du føler deg vel.

Palmen

Taket i Palmen.
Taket i Palmen.

Det nye konseptet inviterer alle inn til en opplevelse, der du kan nyte en avslappet atmosfære i luksuriøse omgivelser. Hotellet byr på nordiskinspirerte smaksmenyer, som også kan deles. Art deco møter moderne design i Norges mest berømte hotell. Palmen er et fantastisk sted å starte dagen, med et lett måltid, eller så kan du slappe av etter jobb. Palmen serverer delikate retter i en meny som består av lokal, kortreist mat av sesongen. Loungen vil fortsatt servere klassikerne, den evig populære afternoon tea og himmelske cocktails, servert med alt på menyen.

The Art of Grand

Christian Ringnes har i anledning oppussingen av Grand Hotel kjøpt inn tre kunstverk, som lånes ut til hotellet. Det vil bli flere. To av kunstverkene er allerede plassert i lobbyområdet; Elmgreen & Dragsets skulptur, Powerless Structures, og Tracey Emins neonverk, The Scream. I Palmen  monteres en overdådig lysekrone, Ca’ Rezzonico,  signert britiske Cerith Wyn. Norske Vanessa Baird er engasjer til å male et stedsspesifikt maleri til den store fondveggen i Palmen, dette vil installeres over sommeren.

Lysekronen Ca' Rezzonico, signert britiske Cerith Wyn.
Lysekronen Ca’ Rezzonico, signert britiske Cerith Wyn.

Skulpturen til den dansk-norske kunstnerduoen Elmgreen & Dragset er en mindre versjon av verket de i 2012 viste på The Fourth Plinth i Londons Trafalgar Square.

Britiske Tracey Emin har uttalt at Edvard Munchs Skrik er det historiske kunstverket hun setter høyest. Emin har laget to kunstverk som hommage til Munch, en film, og dette neonverket.

Cerith Wyn Evans’ overdådige lysekrone er tilvirket i Venezia, sammen med glassblåsere. Lysarmaturene er koblet til en datamaskin som leser musikknoter. Disse oversettes til pulserende lysimpulser, som gir kronen en poetisk karakter.

Vanessa Bairds fantasifulle verden vil i løpet av sommeren finne sin form på lerretet til Grand Hotel.

Forsinket lobbymøblering

Fredrikke Næss med kolleger i Othilia.
Fredrikke Næss med kolleger i Othilia.

Den siste nyheten i denne omgang, er at den orginale inngangen til hotellobbyen (Karl Johan) nå er åpen. Den generelle designen, installasjoner og den nye kunsten i lobbyen er på plass, og ser helt fantastisk ut. De nye møblene er dessverre forsinket, grunnet en brann som oppstod i lagerlokalene. «Vi har forvaltet en midlertidig møblert løsning og venter på de nye møblene for å fullføre det totale interiøret», står det i pressemeldingen.

Palmen og Othilia åpen

Den nye lobbybaren, Othilia, og Palmen Restaurant er nå åpnet, og tilbyr utsøkte cocktails og nordiskinspirerte smaksretter. Det nye møtestedet i Oslo, der trendy jeans møter dress.

Underveis

Romslige værelser og suiter, innredet i en moderne klassisk stil, med en bohemsk vri! En takterrasse som vil bli et av Oslos beste møtesteder, med en fantastisk utsikt og trendsettende drinker.

Event- og bankettlokalene vil bli brakt tilbake til fordums glans, sammen med salonger hvor kunst og opplevelser står i en særklasse.

Renoveringsplan – 2016

April: Rom og korridorer, Etoile Bar, Biblioteket, treningsrom.

Mai: Rom og korridorer.

Juli-august: Event- og bankettområde, Rococo, Speilen, Salonger.

Toppfoto: Den nye lobbyen på Grand Hotel i Oslo. Foto fra Grand Hotel.