Nordic Choice Hotels relanserer doggy-bagen

I år jakter Nordic Choice Hotels igjen Nordens matentreprenører, med den beste ideen om hvordan vi kan spise verden bedre. I den forbindelse vil selskapet selv bidra til målet om en mer bærekraftig verden, og slår et slag for doggy-bagen, skriver hotellkjeden i en pressemelding.

I forbindelse med oppstart av Local EAT Award, innfører Nordic Choice Hotels ny policy på sine restaurantkjeder, Kitchen & Table og Brasserie X. Gjestene skal alltid få tilbud om doggy-bag, dersom de ikke spiser opp hele måltidet.

– Vi vet to ting: 1) en tredjedel av all mat som produseres i verden, kastes, og 2) 55 prosent av nordmenn ønsker at restauranter skal tilby doggy-bag, dersom man ikke spiser opp all maten på restaurant. Derfor slår vi et slag for doggy-baggen. På den måten kaster vi mindre mat, og du får nyte hele måltidet. Bra for lommeboka, bra for klima. Dette er vårt lille bidrag til å spise verden bedre, men vi er sikre på at det finnes tusenvis av andre gode ideer der ute. De ideene vil vi finne, og løfte gjennom Local EAT Award, sier Petter Stordalen, eier av Nordic Choice Hotels.

En undersøkelse gjort av Norstat, på vegne av Nordic Choice Hotels, viser at 55 prosent av nordmenn i ganske stor eller svært stor grad ønsker å bli spurt om doggy-bag når de er på restaurant og har mat igjen på tallerkenen. Innføringen av doggy-bags skjer i april 2016, samtidig som hotellene i Nordic Choice Hotels skal påbegynne den årlige jakten på nye matløsninger. Local EAT Award arrangeres i samarbeid med EAT Foundation og NHO.

– Vi vet at mye av svinnet kommer fra tallerkenen. Å tilby Doggy-bag, er en fin måte å synliggjøre at all mat har en verdi, og fortjener å bli spist, sier kommunikasjonssjef i Matvett, Anne Marie Schrøder.

Local EAT Award ble initiert av Nordic Choice Hotels i 2013, og bakgrunnen for konkurransen var ønsket om å finne svar på hvordan vi kan spise på en måte som er bra for helsa, dyrene og klima.

For mer informasjon om Local EAT Award, besøk: www.eatforum.org/lea

Foto: Restaurantkjedene Brasserie X og Kitchen & Table vil nå tilby doggy-bag til gjester som ikke spiser opp all maten på à la carte-menyen. Foto fra Nordic Choice Hotels.